Ezektől a fotóktól újrakötöd a hajad! - Így hordd a copfod 2017-ben

Írta: ,

A legtöbben imádjuk a copfot, mert gyorsan elkészíthető, közben pedig tökéletes frizura a dolgos hétköznapokhoz. A legegyszerűbb verziókon túl azonban érdemes néha egy kis extrát is belevinned a copfos frizurádba az igazán mutatós végeredmény érdekében. Összegyűjtöttük neked 2017 legtrendibb copfos frizuráit, amelyeket ki kell próbálnod az idén!

Keresztbe csavart Kép forrása: glamour.com

1/6 Keresztbe csavart

Nagyon egyszerűen készíthetsz elegáns és stílusos copfot magadnak, ha a hajadat alacsonyan a tarkódon kötöd össze úgy, hogy két tincset leválasztasz felülről.

Ha megvan a copfod, először az egyik tincset kell rácsavarnod, majd a másik oldalról, az elsőt keresztezve a másik tinccsel is körbe kell tekerned a hajgumidat.

Ha végeztél, a copfod alatt hullámcsattal rögzítsd a tincseket, és kész is van a szuper frizurád!

Vastag fonatos Kép forrása: livingly.com

2/6 Vastag fonatos

Az idén nagyon népszerűek azok a frizurák, amelyek holland fonattal készülnek.

Ez a fonási technika gyakorlatilag ugyanaz, mint a francia, vagy más néven a parkettafonás, csak itt nem felülről, hanem alulról kell keresztezned a tincseket.

Érdemes vastagabb tincsekkel dolgoznod a látványosabb hatás érdekében: fond be így a hajadat egészen a tarkódig, majd itt rögzítsd a copfod egy hajgumival, a végén pedig csavard körbe azt egy hajtinccsel, amelynek a végét tűzd le a copf mögött.

Oldalfonatos Kép forrása: shopstyle.com

3/6 Oldalfonatos

Egy egyszerű fonott tinccsel könnyedén sokkal látványosabb frizurát készíthetsz, mintha csak simán felkötnéd a hajadat.

Ehhez a hajad alsó rétegéből, az egyik oldalról indítva kell leválasztanod egy nagyobb tincset, amelyet összefonsz, és egy hajgumival rögzítesz a végén.

Ha kész a fonatod, a hajad tetejét tupírozd meg egy kicsit, majd köss a tarkód felett egy copfot, amelybe beleveszed a fonott tincset is.

Körbefont Kép forrása: breakfastatvogueblog.com

4/6 Körbefont

Igazán elegáns copfod lehet, ha a hajad két oldaláról mint egy pántot hátrafonsz két tincset, majd ezeket egymásba is fonod középen, és ismét két különálló tincsként végigfonod őket.

Ha elkészültek a fonatok, köss egy sima copfot a tarkódon, és tekerd körbe a fonatokkal, majd ezeket rögzítsd a copfod alatt hullámcsatok segítségével.

Laza, de mutatós Kép forrása: camillapihl.no

5/6 Laza, de mutatós

Nagyon laza, mégis mutatós copfot készíthetsz, és ehhez nem lesz szükséged sem extra sok időre, sem extra kézügyességre.

A hajadat hátra kell fésülnöd a copfodhoz, majd két tincsre választani az egészet. A tincseket ezután kösd össze egymással, mintha egymás alá szeretnél kötni 2-3 csomót.

Ha elkészültél a csomókkal, egy vékony hajgumival kell copfba kötnöd a hajad ezek alatt.

Az igazán laza frizuráért ne fésüld ki túlságosan a hajadat, sőt akár egy-két tincset ki is húzogathatsz belőle, amikor elkészültél a copfoddal.

Fonatkorona Kép forrása: hu.pinterest.com

6/6 Fonatkorona

Egy igazán tavaszias-nyárias copfos frizurád is lehet, ha van egy kis extra kézügyességed.

Ehhez a hajviselethez egy vékony koszorúfonatot kell készítened, végig a fejed körül, majd ha ezzel megvagy, akkor egy magasabb copfot kötnöd a hajadból.

Ha még extrább frizurát szeretnél, a copfból egy vékony tincset fonj végig, majd ezzel csavard körbe a hajgumidat, a végét pedig rögzítsd csatokkal a copfod alatt.