Ezek a legjobb frizurák sportoláshoz – Ha már unod a hagyományos copfot

Írta: ,

Már unod a klasszikus lófarkot? Az edzőteremben is szeretnél jó kinézni? Cikkünkben mutatunk 7 nagyon egyszerű, mégis praktikus és csinos frizurát, amit percet alatt elkészíthetsz. Legyen szó kontyról vagy fonatról, ezek között biztosan találsz majd neked tetszőt!

Copf fonattal Kép forrása: brit.co

1/7 Copf fonattal

Kétségtelen: a copf az egyik legpraktikusabb viselet sportolás közben, ám érdemes néha egy kicsit felturbózni az egyszerű lófarkot. Ez a frizura nagyon hamar elkészíthető, szerencsére emiatt nem kell órákig a tükör előtt fésülgetned a hajadat.

Csupán annyi a teendőd, hogy kiválasztasz egy-egy tincset a füled mellett, befonod, hátravezeted és végül a többi hajaddal együtt begumizod, mint egy egyszerű copfot.

Hidd el, már ez a két kis fonat is rendkívül feldobja majd a megjelenésedet.

Hosszú lófarok Kép forrása: brit.co

2/7 Hosszú lófarok

Ha hosszú hajad van, ideális lehet számodra ez a frizura az edzőteremben. Igazán egyszerű, praktikus, mégis kicsit különleges.

Kösd össze klasszikus copfba a hajadat, a kilógó tincseket rögzítsd csattal.

Gyűjts össze pár kisebb, vékonyabb gumit és nagyjából 5 centinként köss a copfodra egyet-egyet, míg a végére nem érsz.

Ezután a lazább hatás érdekében kissé lazíts az ujjaiddal a hajgumik közötti részen és már kész is van, indulhatsz edzeni!

Dupla copf fonattal Kép forrása: totalbeauty.com

3/7 Dupla copf fonattal

A fonatok nem csak szépek lehetnek, hanem szexisek is! Attól függően, hogyan készíted el, hordhatod elegáns eseményeken és akár az edzőteremben is.

A következő frizura nagyon praktikus viselet sportoláshoz, de olyan sporteseményre is mehetsz vele, ahol csupán szurkoló vagy.

Fejtetőn válaszd ketté a hajadat, majd parkettafonásban fond be mindkét részét szorosan. Amikor a tarkódhoz értél, köss rá egy-egy hajgumit. A lelógó tincseidet fésüld át, fújj rá hajlakkot és máris kész!

Laza konty hajpánttal Kép forrása: fashionisers.com

4/7 Laza konty hajpánttal

Egy egyszerűen elkészített konty is remek választás lehet az edzőteremben. A következő frizura elkészítéséhez első lépésként fogd össze a hajadat viszonylag magasan, mintha hagyományos lófarkot csinálnál.

Köss rá hajgumit úgy, hogy ne copf, hanem laza konty legyen belőle. Kissé lazítsd meg és az arcod mellett is húzz ki egy-két tincset.

Hogy még jobb legyen a végeredmény, fogj egy hajpántot vagy kendőt és tekerd a fejed köré úgy, hogy kissé fedje a homlokodat.

Dupla konty Kép forrása: playbuzz.com

5/7 Dupla konty

Az előző továbbfejlesztett változata ez az elképesztően aranyos dupla konty. Elkészítése alig bonyolultabb: első lépésként fejtetőn válaszd ketté a hajad.

Mindkét részt fogd össze és hátul kösd copfba. Az így kapott két lófarkot tekerd fel kontyba és rögzítsd egy kisebb hajgumival vagy hullámcsattal.

Nem kell szorosra készítened, a legjobb, ha kissé lazán hagyod, még egy-két tincset ki is húzhatsz belőle. Sportolás közben így nem fog a szemedbe lógni a hajad és te is remekül fogsz kinézni.

Átfordított copf Kép forrása: brit.co

6/7 Átfordított copf

Itt egy újabb megoldás arra, hogyan dobhatod fel az egyszerű copfodat! Mindössze három vékony hajgumira és pár percre van hozzá szükséged.

Fésüld hátra a hajadat, majd oldalt válassz le egy-egy tincset. Hátul fogd össze hajgumival, majd a lelógó copfot emeld meg és húzd át a hajgumi mögött.

Ezután fogj meg két újabb, lentebbi tincset és ismételd meg ezt a műveletet. Végül harmadjára a legalsó, tarkódnál lévő tincsekkel is csináld meg ugyanezt.

Klasszikus befonott lófarok Kép forrása: shop.lululemon.com

7/7 Klasszikus befonott lófarok

Ha kedveled a klasszikus megoldásokat, ne törd sokáig a fejed azon, milyen frizurát készíts magadnak: ez a befonott lófarok pont neked való!

Egy-két perc alatt megcsinálhatod és már indulhatsz is az edzőterembe. Kösd össze egy vékonyabb hajgumival a hajadat.

Viszonylag magas legyen a copf, így fog jól mutatni. A lelógó részt pedig fond be a neked tetsző fonatként: lehet az halszálka vagy klasszikus francia fonás is. Ez garantáltan soha nem megy ki a divatból!