Ez lenne 2017 hajszíne? Te mit gondolsz a blorange-ról?

Írta: ,

2017 rögtön egy új hajszín-trenddel robbant be a divattörténelembe, és vegyes érzéseink vannak vele kapcsolatban. A képeket végigkattintva te is látni fogod, hogy vannak, akik csak úgy sugárzanak ezzel a frizurával, de nagyon el is lehet rontani a színt.

Blorange, a szőke narancs Kép forrása: buzzfeed.com

1/5 Blorange, a szőke narancs

A blorange név szerintünk kicsit megtévesztő, mert a szőke és a narancs összerántásából a ’90-es évek rémálma, a hidrogénezés után besárguló haj jut eszünkbe, és egyébként az elrontott blorange valóban emlékeztethet is erre.

A jól sikerült árnyalatban azonban sokkal több van a most divatos rozéaranyból, ami viszont nem véletlenül tart őrületben már legalább egy éve, hiszen gyönyörű színről van szó, és úgy látszik, hogy még a hajadon is jól mutat.

Óvatosan az árnyalatokkal Kép forrása: elle.de

2/5 Óvatosan az árnyalatokkal

Az viszont világosan látszik, hogy a szép blorange-hoz nem csak egy ügyes fodrász, de rendszeres karbantartás is kell.

Mivel jó eséllyel csak színezővel lehet elérni ezt a szép színt, néhány mosás után az árnyalat halványabb lesz, és szerintünk ilyenkor már kicsit mosottnak, fakónak tűnik.

Ha nem vagy az a típus, aki kéthetente festetni jár a haját, akkor lehet, hogy nem ez lesz a trended.

Egy kis rózsaszín segít Kép forrása: refinery29.com

3/5 Egy kis rózsaszín segít

Ha mégis a világosabb árnyalat mellett döntesz, akkor érdemes kicsit megtolni a vörös festéket, hogy a végeredmény inkább rózsaszínes legyen, a hajápolásra viszont mindenképpen figyelj, mert a leszívás és színezés igénybe veheti a hajadat, márpedig a töredezett, száraz hajon természetesen korántsem mutat olyan jól ez a szín, mint a puha, fényes tincseken.

Túlzásba is lehet vinni Kép forrása: madaish.com

4/5 Túlzásba is lehet vinni

A túlságosan narancsos szín szerintünk már túl erős, persze, ha valakinek passzol ez a stílusához, akkor lehet, hogy valami nagyon jót is ki tud hozni ebből a hajszínből.

Azzal viszont érdemes vigyázni, hogy megfelelő árnyalatú ruhákat válogass a frizurához, és a sminket is érdemes natúran tartani.

Persze, ha elég merész vagy egy ilyen színhez, akkor valószínűleg tudod, mit csinálsz, és nincs szükséged arra, hogy megmondjuk, mire figyelj.

Melírral is mehet Kép forrása: goodhousekeeping.com

5/5 Melírral is mehet

Ha az egész hajad átfestését túl merésznek érzed, de valamivel mégis izgalmasabbá tennéd a szőke, vagy vöröses hajadat, akkor melírral is dolgozhatsz, ahogy Sienna Miller is tette.

Ha egy kevés ombre hatás is kerül a végeredménybe, akkor biztosan szofisztikált és nagyon divatos lesz a végeredmény, amivel te is elégedett leszel, és az eredeti színre visszafesteni sem lesz lehetetlen a hajadat, ha megunnád a blorange trendet.