Esküvői frizuraötletek a szakértő szemével

Lafferton Annamária
Írta: ,

A frizura milyensége óriásit nyom a latban, nem csupán egy átlagos hétköznapon, az esküvőnkön különösképpen. Annak érdekében, hogy a végeredmény tökéletes legyen, érdemes előzőleg egyeztetnünk a fodrászunkkal, és betartanunk az alábbi hasznos tanácsokat. 

Legfontosabb a ruha

Egy jó fodrász első kérése, amikor próbafrizurára érkezünk, hogy mutassuk meg a ruhánkat, ezért érdemes jó néhány fotóval készülnünk.

A ruha díszítettsége, stílusa, fazonja, hossza nagyon sokat számít a frizura megtervezésekor, a fodrász csak akkor tudja elmondani a véleményét, ha nem csupán az elképzeléseinkről mesélünk neki.


Esküvői torta inspirációk! 10 álomszép ötlet menyasszonyoknak és álmodozóknak


Ugyancsak sokat számít, mit szeretnénk elérni: a hátul nyitott ruhához leginkább a kiengedett frizura passzol, de ha a menyasszony még véletlenül se rejtené el ezt a területet, akkor esetében aranyérvényű tanács a konty választása.

Fontos, hogy csak olyan fodrásszal készíttessünk menyasszonyi frizurát, akiben megbízunk, de ebben az esetben feltétlenül hallgassuk meg a tanácsait, javaslatait, hiszen ő minden bizonnyal több éves tapasztalattal, rutinnal bír. 

Milyen lehetőségek állnak a rendelkezésünkre?

A frizurákat illetően három fő típus közül válogathatunk: rendelkezésünkre áll a feltűzött, a félig feltűzött és a teljesen kiengedett frizura.

A szelektálás során azt célszerű először eldöntetnünk, e három típus közül melyik áll a legközelebb a szívünkhöz.

A romantika – amit főleg a virágok és a hullámok tudnak igazolni – elengedhetetlen a legtöbb mennyasszony számára, de az elmúlt időszakban a divatnak köszönhetően a fonatok is előtérbe kerültek.

Utóbbiak értelemszerűen nem önállóan kerültek bele az esküvői frizurák világába, sokkal inkább részelemként, felbukkanó díszként töltik be szerepüket.

Az alapfrizura megválasztásán felül a legegyedibb látványt a különleges részletekkel, kiegészítőkkel érhetjük el, ám ezeket szintén érdemes a ruha stílusához igazítanunk.