Éljen a göndör haj! Így készíthetsz magadnak bájos loknikat

Lafferton Annamária
Írta: ,
Éljen a göndör haj! Így készíthetsz magadnak bájos loknikat

A göndör haj és a loknik sosem mennek ki a divatból. Igaz, hogy évről évre megújulnak, hiszen a különféle stílusok egyaránt hatnak a frizurára, legalább egy kis időre mindenki szeretne hullámokat a hajába. Az alábbiakban mutatunk néhány egyszerű technikát a bájos loknik elérésre!

Göndörítés hajsütővassal

Manapság leginkább a valódi loknik hódítanak, főként a nagyméretű, lágy esésű hullámok közkedveltek.

Ezek a loknik nem csupán jelentős mértékben dúsítják a frizurát, hanem különösképpen bájos külsőt kölcsönöznek, márpedig a természetesség az egyik legközkedveltebb irányvonal.

Amennyiben mi is hasonló frizurára vágyunk, úgy első lépésként alaposan fésüljük meg a hajunkat, majd a kiválasztott tincset felülről lefelé haladva hurkoljuk át egy vastagabb hajsütővason.


Segítünk! Így szárítsd tökéletesre a göndör tincseket


Húzzuk végig a forró felületen az összefogott szálakat, így először kisimíthatjuk a hajunkat. A hajvégekhez érve ne húzzuk ki a tincset a hajsütővasból, hanem gyengéden tekerjük rá.

A bájos loknikért csupán a haj alsó felét göndörítsük, a tincs többi részét hagyjuk továbbra is egyenesen. Utolsó lépésként óvatosan rázzuk meg a tincset, így a hullámok természetesebb hatást keltenek.

Apró hullámok kúpvassal

A göndörítés során fontos tudni, hogy egészen más eredményt kapunk, ha megváltoztatjuk a hajsütővas formáját, méretét, illetve akkor is, ha alulról felfelé, vagy éppen felülről lefelé haladva tekerjük fel a kiválasztott tincseket.

Kúp alakú hajsütővasat akkor válasszunk, ha sűrű, feltűnően göndör frizurára vágyunk, ezzel az eszközzel érhetjük el a legkönnyebben az áhított eredményt.

Felülről lefelé haladva egészen szorosan tekerjünk rá a tincset a kúpvas egészére, majd néhány másodperc után húzzuk ki a hajsütőt a begöndörített és lazára engedett szálak közül.

Mindenképpen legyünk óvatosak a fej közelében, a kúpvasat a hagyományos hajsütővashoz hasonlóan érdemes inkább a haj alsó kétharmadától kezdve begöndöríteni, így biztosan nem égetjük meg a bőrünket.