Egyszerű frizurák, amik sapkával is jól mutatnak

Írta: ,

A sapkás hónapok beköszöntével egyre nehezebb olyan frizurát kitalálni, ami egyrészt a sapka alatt is jól néz ki, illetve akkor is, miután levetted a sapidat. Legtöbbünk persze ilyenkor feladja a harcot és marad az uncsi egyenes hajnál... Pedig nem lenne muszáj! Az alábbiakban bemutatunk neked négy egyszerű frizurát, ami garantáltan jól fog mutatni sapkával vagy anélkül is.

1/4 Süsd be!

Hogy ne mindig az unalmas, egyenes fazont válaszd, hajsütővel vagy hajegyenesítővel készíts bohém frizurát. Nem kell órákig sütögetned, elég, ha rásegítesz egy picit a reggeli kócosságodra – és még fixálnod sem feltétlenül kell, elég, ha a végére raksz egy pici hajformázót.

Ezzel a frizurával tulajdonképpen fityiszt mutathatsz a sapkádnak, hiszen te már jó előre összekócoltad a hajadat, így a sapka már nem árthat neki.

A kócos tincseidet lófarokba is foghatod – de ügyelj rá, hogy ne legyen túl magas a copfod, mert akkor úgy fogsz kinézni, mint egy furcsa koponyájú földönkívüli.

Oldal copf, kis csavarral Kép forrása: refinery29.com

2/4 Oldal copf, kis csavarral

Ha nincs időd sokat foglalkozni a hajaddal, de mégis valami mutatósabb fazont szeretnél, akkor készíthetsz egyszerű oldalcopfot is, egy kis csavarral megspékelve.

Ebből több variáció is van: kösd össze a hajad, de alul hagyj szabadon egy tincset, amit aztán körbetekersz a copfon és egy hullámcsattal rögzítesz.

De ezt a variációt készítheted úgy is, hogy a szabadon hagyott tincsed befonod, és utána tekerd körbe a copf körül.

A nagyobb rutinnal vagy több idővel rendelkezők indíthatják a frizurát egy holland vagy francia oldalfonásból is (ezt a képen látható módon egész egyszerűen hozzá kell fogni a copfhoz)!

Fonott copfok, felnőtt kiadásban Kép forrása: bytezza.com

3/4 Fonott copfok, felnőtt kiadásban

Azt gondolná az ember, hogy két copfba csak a kislányok haját lehet kötni – pedig ez nem így van! Egy pici csavarral ugyanis nagyon nőies variációkat lehet kreálni ezzel a technikával is. Mutatjuk, hogy hogyan!

Fogd két copfba a hajad egészen a füledhez közel egy-egy befőttes gumival – ne ijedj meg, ezek csak azért kellenek, hogy egyszerűbben el tudd készíteni a frizurádat –, és kezd el a fonást, majd egy olló segítségével vágd el a befőttes gumikat. Ez után már csak meg kell igazgatnod a fonatokat, hogy igazán tökéletesek legyenek. A laza copfok és az arcodba omló fürtök igazán szexi és még is ártatlan külsőt kölcsönöznek majd. Készíthetsz halszálka fonást, de sima fonást is – innentől kezdve minden a te kreativitásodon és kézügyességeden múlik.

Hurkolt fonás Kép forrása: luxyhair.com

4/4 Hurkolt fonás

A hurkolt fonás – mint minden fonás – első ránézésre bonyolultnak tűnik, de hidd el, ez is csak gyakorlás kérdése! Ha ráéreztél, hogy hogyan is kell csinálni, akkor viszont nincs megállás, hiszen ezzel a fonási technikával millió lehetőséged van: befonhatod oldalra, két copfba, koszorúba, és a többi.

A fonás egyébként egy nagyon jó megoldás lehet akár kalapot, akár sapkát húzol a fejedre, mert ez az egyik legtartósabb technika, és tényleg mindenhogy jól néz ki.

Egy előző cikkünkben már összeszedtünk pár igazán mutatós fonott frizurát, ezek között is érdemes szétnézned!