5 lépésben a tartósan egyenes tincsekért – Vasalás nélkül!

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 lépésben a tartósan egyenes tincsekért – Vasalás nélkül!

Ha eddig ki se mertél lépni az utcára anélkül, hogy legalább húsz percet vasaltad volna a hajadat, vagy hasonló okból gyakran szoktál elkésni, akkor a következő tippjeink garantáltan meg fogják könnyíteni az életedet. Mutatunk néhány trükköt, amellyel anélkül egyenesítheted a makacsul hullámosodó, vasalás nélkül mindig kócos frizurádat, hogy kitennéd a hő roncsoló hatásának.

Csavard fel! Kép forrása: hairanbeauty.com

Lehet, hogy furcsán hangzik az a tipp, hogy az egyenesség érdekében csavard fel a hajadat, pedig tényleg működik. Na nem a legkisebb hajcsavarókkal, de a 60-80 mm-es átmérőjűekkel már elérheted a kívánt hatást.

Ne a két részletből összepattintható csavarót válaszd, hanem lehetőleg az öntapadósat vagy a sima műanyagot, amit csavarócsattal kell rögzítened.

Válaszd a törölközőszáraz hajad 6-8 egyenes részre, majd laposan csavard fel a tincseket a csavarókra, és hagyd őket levegőn megszáradni, vagy vesd be a hajszárító hideg fokozatát.

A helyes fésülés Kép forrása: bydawnnicole.com

Csak akkor állj neki a kifésülésének, ha már törölközőszáraz a hajad – ezt ritka-, nagy fogú fésűvel vagy hajkefével tedd, hogy minél egyenesebb legyen a végeredmény.

Szépen fésüld át a hajad 1-2 perc alatt, semmiféleképpen ne fésülgesd addig, amíg magától megszárad.

Száraz hajad esetében is csak ilyen fésűt használj, és ne felejtsd el reggel és este átfésülni a hajadat, valamint legalább heti egyszer használd a hajkefét is, hogy hosszabban tartson az egyenes hatás.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv