5 szokás, amiktől sokkal erősebb és egészségesebb lesz a hajad

Stumpf Bea
Írta: ,
5 szokás, amiktől sokkal erősebb és egészségesebb lesz a hajad

Minden nő egészséges, dús és gyönyörű hajkoronáról álmodik, amit szerencsére néhány apró szokás rendszeresítésével te is bármikor elérhetsz. Íme néhány olyan trükk, amit bármikor, bárhol használhatsz, a hajad pedig hálás lesz érte!

Töltsd fel magad Kép forrása: theglowingfridge.com

A legfontosabb tanácsunk, hogy ne stresszelj és szeresd a hajad. A stressz és a kevés vagy rendszertelen alvás ugyanis bármit teszel, nagyon elvékonyítja a hajszálakat, így sokkal sérülékenyebbé válnak.

A nehezebb időszakokban töltsd fel magad vitaminokkal, amik segítenek abban, hogy ellenállóbbak és egészségesebbek maradjanak a tincseid.

Tipp: A C-vitamin segít a kollagéntermelésben, a B-vitamin a hajad növekedését támogatja, a biotin pedig segít a sérült haj regenerálódásában!

Nem mindegy, hogyan mosod Kép forrása: skinnymetea.com.au

Mindenkinek más a haja, így a legjobb, ha nem is hasonlítgatod a többiekkel, hogy ki hány naponta és hogyan mossa a haját.

Ha vékony szálú a hajad, vagy sokat edzel, és utána sehogy sem áll a hajad, akkor mosd meg sűrűbben, csak arra figyelj, hogy néha hagyj ki egy-egy napot.

A legjobb, ha bio vagy szulfátmentes sampont használsz, hogy a hajszálaidat fölöslegesen ne nehezítsd el.

Tipp: Hajmosáskor jó, ha néhány percig a fejbőrödet is masszírozod, hiszen ez serkenti a vérkeringést és aktivizálja a hajhagymákat.

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?