Dús, vastag szálú a hajad? Ekképpen zabolázhatod meg a makacs hajszálakat

Kovács Andrea
Írta: ,

A vastag, erős hajszálak sok nőnek okoznak bosszúságot. Bár számtalan előnyük van, tény, hogy nem a legegyszerűbb velük bánni. Az alábbiakban mutatunk néhány praktikát, amikkel te is megzabolázhatod a rakoncátlan szálakat!

Gondoskodj az ápolásról!

Nagyon fontos minden hajtípus esetében, hogy ne hagyd ki a gondos ápolást, ám sokan hajlamosak háttérbe szorítani a hidratálást, ha amúgy is túlságosan erősnek tűnnek a hajszálaik. Nem jó módszer azonban sem a gyengítésre, sem a kezelés megkönnyítésére, ha nem foglalkozol a tincseiddel, ezzel ugyanis csak azt éred el, hogy még kezelhetetlenebb lesz a frizurád, és ápolatlanabb hatást kelt.

Ahhoz, hogy könnyebben gondozhasd, neked az átlagosnál is többet kell vele foglalkoznod.

A balzsamozás alapvető, de hetente egy-két alkalommal váltsd ki hajpakolással ezt a lépést, így biztosíthatod a hajadnak a kellő mennyiségű utánpótlást.

Emellett fontos, hogy minden hajmosás után használj olyan hajápolókat, amiket nem kell lemosnod – így könnyebb lesz fésülködni, és a szálak sem sérülnek annyira.

 

Ne kínozd túlságosan Kép forrása: thesweetestthingblog.com

Ha mindenáron meg akarod zabolázni a tincseidet, akkor valószínűleg drasztikus megoldásokhoz kell nyúlnod.

Ehhez általában forróság társul, hiszen hajsütővassal, hajvasalóval és persze hajszárítóval lehet formára alakítani a frizurát.

Ezzel csak az a gond, hogy ha túlzásba esel a használatukkal, akkor károsítani fogod a tincseidet, mert nyilvánvalóan árt a hajnak az extrém hőhatás.

Hővédő szereket mindenképpen használj (még a hajszárításhoz is), ha pedig töredeznek a szálaid, semmiképpen se hagyd ki a hajvégápolókat!

Mindezek mellett sokkal jobb, ha inkább megbarátkozol az erős hajszálaiddal, és kiélvezed az előnyeit ahelyett, hogy minden erőddel küzdesz az ellen, amit a természet adott. Előbbinek általában sem esztétikus, sem eredményes kimenetele nem lehet hosszútávon.

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő