Dús, vastag szálú a hajad? Így zabolázhatod meg a makacs hajszálakat

Dús, vastag szálú a hajad? Így zabolázhatod meg a makacs hajszálakat

Címlap / Stílus / Haj / Dús, vastag szálú a hajad? Így zabolázhatod meg a makacs hajszálakat

A vastag, erős hajszálak sok nőnek okoznak bosszúságot. Bár számtalan előnyük van, tény, hogy nem a legegyszerűbb velük bánni. Az alábbiakban mutatunk néhány praktikát, amikkel te is megzabolázhatod a rakoncátlan szálakat!

Gondoskodj az ápolásról!

Nagyon fontos minden hajtípus esetében, hogy ne hagyd ki a gondos ápolást, ám sokan hajlamosak háttérbe szorítani a hidratálást, ha amúgy is túlságosan erősnek tűnnek a hajszálaik. Nem jó módszer azonban sem a gyengítésre, sem a kezelés megkönnyítésére, ha nem foglalkozol a tincseiddel, ezzel ugyanis csak azt éred el, hogy még kezelhetetlenebb lesz a frizurád, és ápolatlanabb hatást kelt.

Ahhoz, hogy könnyebben gondozhasd, neked az átlagosnál is többet kell vele foglalkoznod.

A balzsamozás alapvető, de hetente egy-két alkalommal váltsd ki hajpakolással ezt a lépést, így biztosíthatod a hajadnak a kellő mennyiségű utánpótlást.

Emellett fontos, hogy minden hajmosás után használj olyan hajápolókat, amiket nem kell lemosnod – így könnyebb lesz fésülködni, és a szálak sem sérülnek annyira.

Ne kínozd túlságosan

Ha mindenáron meg akarod zabolázni a tincseidet, akkor valószínűleg drasztikus megoldásokhoz kell nyúlnod.

Ehhez általában forróság társul, hiszen hajsütővassal, hajvasalóval és persze hajszárítóval lehet formára alakítani a frizurát. Ezzel csak az a gond, hogy ha túlzásba esel a használatukkal, akkor károsítani fogod a tincseidet, mert nyilvánvalóan árt a hajnak az extrém hőhatás.

Hővédő szereket mindenképpen használj (még a hajszárításhoz is), ha pedig töredeznek a szálaid, semmiképpen se hagyd ki a hajvégápolókat!

Mindezek mellett sokkal jobb, ha inkább megbarátkozol az erős hajszálaiddal, és kiélvezed az előnyeit ahelyett, hogy minden erőddel küzdesz az ellen, amit a természet adott. Előbbinek általában sem esztétikus, sem eredményes kimenetele nem lehet hosszútávon.

Válassz jól frizurát

Egy jó fodrász esetedben elengedhetetlen, ő lesz az, aki nem csak ízléses fazont vág neked, hanem figyelembe veszi a kívánságaidat, és hajad adottságait is.

A rétegekkel többnyire óvatosan kell bánni esetedben, főleg akkor, ha göndör a hajad. Persze nem szükséges, hogy minden egyes hajszálad egyforma hosszú legyen, de ha nagyon dús a frizurád, akkor a ritkítás jóval előnyösebb számodra, semmint a feltűnő rétegezés.

Az egyenes hajszálak már némileg több lehetőséget kínálnak, pl. nagyon sokat tud dobni a megjelenéseden egy jól megválasztott frufru, ami göndör haj esetében már problémásabb választás. Ráadásul a göndör, hullámos haj mindig dúsabbnak mutatja a frizurádat, mint az egyenes szálak – persze ez nem jelenti azt, hogy állandóan vasalnod kellene a tincseidet.

 

Hogyan tedd kezelhetőbbé?

Ha gondoskodsz a hidratálásról, megvan a jó fazon is, akkor egész biztos, hogy már élvezed dús hajkoronád előnyeit. Azonban a változatosság jegyében nem árt, ha időnként kicsit változtatsz rajta, vagy kipróbálsz új praktikákat.

Ilyen az is, ha hajmosás után, nedvesen összefonod a hajadat, és így alszol. Még a göndör hajból is romantikus hullámokat csinál ez az egyszerű praktika, ráadásul a te hajtípusod garantáltan nem fogja kidobni a hullámos tincseket.

További előnye, hogy hajvasalás, szárítás nélkül érheted el, hogy az arcod vonalában, egészen a fonatok indulásáig egyenesebbek legyenek a hajszálak, így optikailag csökkentheted a mennyiségüket.

Nyugodtan próbálj ki új frizurákat!

A dús és erős hajszálakat sokszor csak addig lehet megzabolázni, amíg ki nem mész a friss levegőre. Nem csoda, ha eleged van ebből, de gondolj arra, hogy messze nem csak a kiengedett tincsek mutatnak jól!

A nehezen kezelhető frizura legjobb barátja a konty. Nem véletlen, hogy sok helyen hajfánkot használnak, a konty akkor szép, ha dús és tömött.

Nos, ez esetedben mindenféle kiegészítő nélkül is könnyen elérhető eredmény. A fonatok is akkor igazán szépek, ha dús frizurából készülnek, hiszen így tömöttek, látványosak lesznek – és neked még csalnod sem kell a szorosságukon annak érdekében, hogy ezt a hatást elérd.

A magasan felfogott lófarok ugyancsak tökéletes választás, de a hajad kezelhetetlenségén azzal is csökkenthetsz, ha a felső rétegeket magasan összefogod.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!