Dús, göndörödő a hajad? Ezek a frizurák állnak a legjobban!

Írta: ,

Sokan egyenesen gyűlölik göndör és dús hajkoronájukat, mások bármit megadnának, hogy ne kelljen a vékonyszálú, egyenes frizurájukkal küszködniük. Az biztos, hogy nem könnyű a dús és göndörödő tincsekkel bánni, de ha kipróbálod az alábbi frizurákat, te is megszereted a természet adta tulajdonságaidat!

Próbáld ki a hosszút Kép forrása: lovehairstyles.com

1/4 Próbáld ki a hosszút

Kézenfekvőnek tűnik, hogy hosszú legyen a hajad, ha göndör, de az alábbiakban meglátod majd, ez nem aranyszabály. De miért is jó választás, ha megnöveszted a szálakat?

Először is azért, mert minél hosszabb a hajad, annál kevésbé lesz göndör, ugyanis a hajszálak súlyuknál fogva lazítanak az íveken, és kevésbé göndör, inkább kicsit hullámos lesz így a frizurád. Főleg akkor, ha nem diffúzorral szárítod a hajadat, hanem hagyod maguktól száradni a tincseket.

Ebben az esetben szerencsés, ha nem vágatsz frufrut, és mivel dús a hajad, a réteges vágás sem kifejezetten előnyös. Persze nem kell minden hajszáladnak teljesen egyformának lennie, de komolyabb eltérés nem ajánlatos – nem úgy egy kis ritkítás!

A rövidről sem kell lemondanod Kép forrása: trendyhairstyle.org

2/4 A rövidről sem kell lemondanod

Éles váltás következik, amit sokan nem is mernek bevállalni, még könnyen kezelhető hajszálakkal sem, nemhogy dús, göndör frizurával. Pedig az igazság az, hogy a legtöbb rövid fazon sokkal jobban mutat akkor, ha nem csak néhány szál hajad van, hanem kifejezetten sok és erős tartású.

Persze ne gondold, hogy a rövid frizurával nem lesz dolgod, de egy jól eltalált fazon nem igényel túl sok odafigyelést – bár az igaz, hogy így majd többször kell fodrászhoz járnod, mint hosszú haj esetében.

Ami további előny, és a rövid frizura mellett szól, hogy könnyebben tudod majd formázni, mint a hosszú szálakat. Egyszerűbb lesz beszárítani, esetleg kivasalni, de azzal érdemes kalkulálnod, hogy a rövid szálak sokkal erősebben és feltűnőbben göndörödnek majd – amivel persze nincs is semmi gond.

 

3/4 Átmenet a két véglet között

Ha túlságosan is ijesztő a gondolat, hogy rövidre vágasd a hajadat, akkor átmeneti megoldás lehet számodra egy félhosszú frizura. Mondhatjuk, talán ez a legjobb választás, ugyanis bármit kihozhatsz belőle.

Felturbózhatod egészen göndörré, megcsinálhatod hullámosra (pl. ha éjszakára nedvesen befonod – a te frizurád sokkal könnyebben tartja majd a hullámokat), de beszáríthatod és ki is vasalhatod. Utóbbi nyilván nehezebb, mint rövid haj esetében, de könnyebb, mintha igazán hosszú tincseid lennének.

Ennek a hossznak további előnye, hogy könnyen összefoghatod és készíthetsz változatos frizurákat, ám itt is érdemes megfogadnod, hogy ne vágass nagyon látványos rétegeket, a finomabb átmenetek előnyösebbek számodra.

Milyen frizurát válassz? Kép forrása: liliclaspe.com

4/4 Milyen frizurát válassz?

A legtöbb frizura egyenesen tökéletesen áll neked, pont azért, amiért esetleg nem szereted a hajadat: mert göndörödő és dús. Ez az alap kiváló minden frizura esetében, és te pár mozdulattal olyan eredményt érhetsz el, amiért mások órákat ülnek a fodrásznál.

Jó példa erre egy hagyományos, fejtetőre készített konty. Nincs is más dolgod, mint összefogni a hajadat, esetleg pár tincset kihúzni – neked semmi szükséged hajfánkra, vagy éppen hajsütővasra, hogy a kilógó szálakat göndörítsd.

Ugyanígy jó választás a lófarok, akár magasan, akár a tarkódon fogod össze, és persze a fonatok is tökéletesen állnak – attól függetlenül, hogy lazán készíted el őket, vagy éppen szorosan. Egész biztosan nem kell amiatt aggódnod, hogy túl vékonyak, így kevésbé esztétikusak lesznek!