5 dolog, amit nem mondanak el, mielőtt rövidre vágatod a hajadat

Kovács Andrea
Írta: ,
5 dolog, amit nem mondanak el, mielőtt rövidre vágatod a hajadat

Belevágnál? Biztos vagy benne? Vannak kérdéseid, amikre válaszokat akarsz, és szeretnél hallani arról a részről is, amiről senki nem beszél? Akkor éppen neked szól ez a cikk!

Szorosabb kapcsolatba kerülsz a fodrászoddal Kép forrása: unsplash

Ha a rövid haj bejön, és nem döntesz rögtön úgy, hogy le is növeszted – velem személy szerint általában ez szokott lenni, de én többnyire élvezem a különböző hosszúsági szakaszokat, amikor lehet variálni a hajammal – akkor bizony nagyon gyakran látogatod majd a fodrászodat.

Hacsak nem kifejezetten a lenövesztésre rendezkedsz be, akkor az is lehet, hogy néhány hetente menned kell, mert bizony a rövid haj esetében a lenövés sokkal hamarabb meglátszik, a frizura elveszítheti a tartását, és egy kis felfrissítésre szorul.

Jó, ha ezzel előre számolsz, amikor rövid hajat tervezel.

A hajformázás nem marad el Kép forrása: mango.com

Ha azért gondolkodsz a rövidebb frizura mellett, mert azt reméled, hogy így végre nyugdíjba, de legalábbis szabadságra küldheted a hajszárítót, a hajvasalót meg a hajsütő vasat, akkor jobb, ha még egyszer átgondolod a dolgot.

A rövid haj ugyanis a legtöbb esetben formázást igényel, és bár ez rövidebb ideig fog tartani, mint a hosszú lobonc esetében, el csak a legritkább esetekben maradhat.

A „csak hagyom, hogy megszáradjon” többé nem lesz opció, mert igazi frizura-katasztrófákhoz vezethet, és bár napi szinten elosztva lehet, hogy csak néhány perc, összességében mégis több időd tölthetsz a hajformázással, mint korábban.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba