5 copf-trükk, amit muszáj kipróbálnod a nyáron

Írta: ,

Nemsokára hivatalosan is beköszönt a forró nyár időszaka, és a hideg üdítők, a jégkrémek, valamint a légkondi mindennapos résztvevői lesznek az életednek. Ilyenkor szinte lehetetlen kibírni a szabadban kibontott hajjal; de ez nem jelenti azt, hogy kizárólag a konty lehet a legjobb barátod! Ezeket a copf-trükköket ugyanis bármikor bevetheted, hiszen szuperül mutatnak, és garantáltan nem lesz tőlük meleged!

A buborék copf Kép forrása: radiomejor.com

1/5 A buborék copf

Egyszerű, de nagyszerű – leginkább így lehetne jellemezni ezt a különleges lófarkat, amit néhány perc alatt elkészíthetsz, hiszen nem igényel nagy kézügyességet, viszont annál jobban néz ki!

A feladat egyszerű: kösd össze a hajad a fejed tetején egy egyszerű copfba, majd vegyél elő néhány hajgumit, és kb. 3-3,5 centiméteres távolságban gumizd össze velük a lófarkad.

Ha megvagy, már csak annyi a dolgod, hogy kicsit meglazítsd a tincseid a gumik között, és kész is a trendi buborék copf!

Bulikra és rendezvényekre Kép forrása: youngcraze.com

2/5 Bulikra és rendezvényekre

Ez a frizura már egy kicsit nagyobb kézügyességet igényel, és inkább azoknak javasoljuk, akiknek nagyjából ugyanolyan hosszúságú a hajuk hátul, tehát nem fokozatos vagy tépett.

Ha egyenes szálú a hajad, mindenekelőtt hullámosítsd be.

(Például ezeknek a hő nélküli módszereknek az egyikével.)

Válassz le egy nagyobb tincset úgy, hogy kb. a fejed közepénél hátrafésülöd, majd tupírozd fel, és csatold le egy apró csattal.

Ezután csinálj egy laza copfot, és fújd be hajlakkal, hogy megőrizze a tartását – kész is az esti parti-frizura!

Csavaros lófarok Kép forrása: byrdie.co.uk

3/5 Csavaros lófarok

Nemsokára el kell indulnod otthonról, de az utolsó pillanatban jutott eszedbe, hogy egy hajmosás nem ártott volna? Aggodalomra semmi ok, mert akad egy olyan copf-ötlet, amit ilyenkor is bevethetsz!

Válassz le oldalt egy viszonylag nagyobb tincset, majd a többi hajadból csinálj egy copfot a tarkódnál. Nyugodtan lapítsd le akár hajhabbal, ennél a módszernél ugyanis épp az a lényeg, hogy ne álljanak ki az apróbb hajszálak. Ha kész, fogd kezedbe a leválasztott tincset (ezt is lefújhatod hajhabbal), majd csavard meg a képen látható módon, és tűzd le egy hullámcsattal.

Elsőre nem garantált, hogy tökéletesen sikerül, így egy kis gyakorlás nem árt előtte, a biztosabb tartás érdekében pedig akár több csattal is próbálkozhatsz.

Francia fonásos lófarok Kép forrása: vogue.com

4/5 Francia fonásos lófarok

A francia fonás eddig is nagyon népszerű volt, de ezzel a duplázott változattal egyszerűen nem tudunk betelni!

Egyszerre nőies és csinos ez a frizura, és a – szerencsés – dús hajú lányoknak sem kell aggódniuk, hogy kilazul a copf, mint a magasra kötött lófarkak esetében szokott.

Válaszd el a hajad középen két oldalra, majd a megszokott francia fonás segítségével kezdd el befonni a tincseket. Amikor elértél a tarkódhoz, köss copfot a végükre, és már kész is van a nyár egyik legmenőbb hajviselete!

Rövidebb hajúaknak Kép forrása: byrdie.co.uk

5/5 Rövidebb hajúaknak

A rövidebb hajú lányoknak sem kell attól tartaniuk, hogy a copfokat egy időre mellőzniük kell.

Ha nem elég hosszúak a tincseid ahhoz, hogy teljesen hátrakösd őket, próbáld ki ezt a feles megoldást!

Az arcodba omló fürtöket fésüld egy nagy tincsbe, majd fogd össze a fejed tetején a képen látható módon.

Így egyszerre dobhatod fel a frizurádat, és szabadulhatsz meg a szemedbe lógó tincsektől.