Bevezetés a fésűk világába

Lafferton Annamária
Írta: ,

Korábbi cikkünkben alaposan kiveséztük a körkefék típusait, használatát, most elérkezett az ideje, hogy szót ejtsük hasonlóan fontos kellékeinkről, a fésűkről. Minden esztétikus frizura a megfelelő vágásnál és elkészítési módnál kezdődik, márpedig nem mindegy, milyen eszközöket vetünk be a cél érdekében. 

Mikor használjuk a fésűt?

Sokan sajnos nem tesznek különbséget a fésűk és a kefék használata között, pedig egészen más alkalommal és céllal érdemes ezeket az eszközöket alkalmazni.

A legnagyobb különbség a haj- és körkefék, valamint a fésűk között, hogy előbbieket főként hajszárításra, utóbbiakat inkább bontásra, frizurakészítésre használhatjuk.

Annak érdekében, hogy könnyebb legyen kiválasztani a legideálisabb terméket, a fésűk esetében is megkülönböztethetünk három fő típust: a ritka fogú, a sűrű fogú, továbbá a stil fésűt tudjuk egymástól elkülöníteni.

Ezek az eszközök állnak a rendelkezésünkre otthoni körülmények között, segítségükkel a hajmosás szárításig tartó folyamatát, továbbá a frizurakészítés, reggeli készülődés jelentős részét is lebonyolíthatjuk.

Mikor melyik típust válasszuk?

A ritka fogú fésűt a hajmosás előtt és után tudjuk használni, ezzel az eszközzel tudjuk kibontani a kisebb-nagyobb gubancokat, összecsomósodott hajvégeket.

Akkor is ezt a fésűt ajánlatos használnunk, ha az ápolás során szeretnénk alaposan felvinni, eloszlatni a balzsamot, pakolást, továbbá ha csak nagy vonalakban igyekeznénk felfogni a frizuránk.

A stil fésű főleg tupírozáshoz, hajtincsek leválasztásához, tehát komolyabb frizura elkészítéséhez ideális. A sűrű fogú fésű ugyancsak megfelel frizurakészítéshez, főleg, ha szeretnénk simára fésülni a hajunkat, felfognánk a fejünkön.

A beállított tincsek rögzítéséhez, tupírozás után a fedőtincs kisimításához ideális. A hajtípusokat illetően fontos, hogy minél vékonyabb szálú a hajunk, érdemes annál sűrűbb fogazatú fésűt használnunk.