5+1 bevált trükk: ezektől sokkal gyorsabban fog nőni a hajad

Kovács Andrea
Írta: ,
5+1 bevált trükk: ezektől sokkal gyorsabban fog nőni a hajad

A hosszú haj a nőiesség jelképe, a haj a nő éke. Akinek rövid haja van, az hosszút akar, akinek hosszú van, az rövidet. Akinek göndör a haja az egyenes hajat akar, és fordítva. Napjainkban sokkal több lehetőség van arra, hogy hajunk színét, formáját megváltoztathassuk. Egyre inkább divat a hosszú haj. Ám az nem megy egyik percről a másikra. Viszont apró trükkökkel lehet segíteni a hajnak.

Balzsampakolás

Ha már meg van a baj, a balzsampakolás sokat segíthet a dolgon – átmenetileg. A balzsampakolás lényege, hogy vastagon felviszed hajadra a balzsamot – esetleg valamilyen természetes olajat – és betekered a fejed egy törölközőbe, vagy húzz sapkát.

Tartsd így körülbelül húsz percig, majd öblítsd le, de arra feltétlenül figyelj, hogy ne forró vízzel, hanem langyossal, ami kellemes a fejbőrnek.

Masszírozás

A fejbőr jó vérkeringése elősegíti a haj gyorsabb növekedését. A legjobb, ha betartjuk nagyanyáink tanácsát és úgy fésülködünk, ahogy ők tették: ötven fésülés jobbról balra, ötven balról jobbra, majd ugyan ennyi elölről hátra és hátulról előre.

Fontos, hogy jó hajkefét válasszunk. Semmi esetre se legyen fém, a tüskék végein pedig legyen vastagabb, ami nem sérti a fejbőrt. Ezeknek a ,,bogyóknak” épp az a célja, hogy fésülés közben masszírozzák a fejbőrt, úgyhogy bátran lehet, kell használni. Hajmosáskor is alaposan masszírozzuk meg fejbőrünket.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv