Te is szeretnél göndör hajat? 5 technika bájos loknik készítéséhez

ANGERER Fodrászat
Írta: ,
Te is szeretnél göndör hajat? 5 technika bájos loknik készítéséhez

A göndör haj és a loknik sosem mennek ki a divatból. Igaz, hogy évről évre megújulnak, hiszen a különféle stílusok egyaránt hatnak a frizurára, legalább egy kis időre mindenki szeretne hullámokat a hajába. Az alábbiakban mutatunk néhány egyszerű technikát a bájos loknik elérésre!

(X)
Göndörítés hajsütővassal

Manapság leginkább a valódi loknik hódítanak, főként a nagyméretű, lágy esésű hullámok közkedveltek.

Ezek a loknik nem csupán jelentős mértékben dúsítják a frizurát, hanem különösképpen bájos külsőt kölcsönöznek, márpedig a természetesség az egyik legközkedveltebb irányvonal.

Amennyiben mi is hasonló frizurára vágyunk, úgy első lépésként alaposan fésüljük meg a hajunkat, majd a kiválasztott tincset felülről lefelé haladva hurkoljuk át egy vastagabb hajsütővason.


Segítünk! Így szárítsd tökéletesre a göndör tincseket


Húzzuk végig a forró felületen az összefogott szálakat, így először kisimíthatjuk a hajunkat. A hajvégekhez érve ne húzzuk ki a tincset a hajsütővasból, hanem gyengéden tekerjük rá.

A bájos loknikért csupán a haj alsó felét göndörítsük, a tincs többi részét hagyjuk továbbra is egyenesen. Utolsó lépésként óvatosan rázzuk meg a tincset, így a hullámok természetesebb hatást keltenek.

Lágy hullámok hajvasalóval

Ha nem szeretnénk nagyon erőteljes és feltűnő göndör tincseket, éppen csak hullámosítanánk időnként a hajunkon, akkor elegendő, ha egy jó minőségű hajvasalót vásárolunk.

Mint az összes göndörítési technikánál, itt is nagyon fontos a teljesen csomómentes haj, ezért gondosan fésüljük át a göndörítésre szánt tincset.

A leválasztott hajszálakat fogjuk bele a hajvasalóba, majd ahol szeretnénk, hogy a hullámok elkezdődjenek, ott tekerjük körbe a tincset a vasaló körül.

Ezután már nem szükséges a tincset mozgatnunk, magát a vasalót kell a haj körül forgatnunk. A végeredmény akkor lesz igazán szép, ha nem kapkodunk, de nagyon ügyeljünk a hajvasaló ideális hőfokára.

Hagyjuk, hogy a tincsek egyben hűljenek ki, ha szeretnénk, néhány perc elteltével rázzuk csak össze a frizurát.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató