Az 5 leggyakoribb téli hajprobléma – megoldva!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Télen egyre fokozódhatnak a hajproblémáid, de csak akkor, ha nem ügyelsz kellően tincseid egészségére. Szerencsére ilyenkor sincs nehéz dolgod, csupán néhány alapszabályt kell betartanod. De melyek a leggyakoribb, kivédhető hajproblémák télen?

Korpás fejbőr Kép forrása: careergirldaily.com

A korpás fejbőr egyik leggyakoribb oka a megfázás, ami a hideg hónapokban, különösen télen igazán könnyen előfordulhat. Talán te is azok közé tartozol, akik nem szívesen viselnek sapkát, vagy csupán a fülüket védik a hideg elől, de ezzel sajnos nem csak az egészségedet, a szép frizurádat is kockára teszed.

Hatalmas a hőmérséklet-különbség a benti száraz, és a kinti, nedves időjárás között, ezért feltétlenül szükséges, hogy ha sapkát nem is, de kapucnit mindenképpen viselj.

Emellett nagyon fontos, hogy estére időzítsd a hajmosásokat, így egész biztos, hogy reggelre teljesen megszárad majd a hajad.

Fokozott hajhullás Kép forrása: modwedding.com

Már ősszel is észreveheted, hogy egyre erőteljesebben hullik a hajad, de télre ez a folyamat még jobban eléri a tetőpontját. Sajnos ez eredhet a fejbőr megfázásból is (tehát ha nem csak hajhullást, hanem korpásodást is tapasztalsz, akkor valószínűleg jobban kell ügyelned az előbbiekre)!

Ilyenkor egyébként természetes a fokozott hajhullás, hiszen óhatatlanul kevesebb vitamint, ásványi anyagot veszel magadhoz – ha mindehhez hozzávesszük a hideg időjárást, akkor máris láthatod, hogy könnyen megvan a baj. Mi a megoldás?

A sapka viselésén túl továbbra is próbálj friss zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, ha szükséges, szedj célzottan vitaminokat. Na és persze igyál elegendő folyadékot!