Árulkodó jelek, hogy meg kell látogatnod a fodrászodat

Írta: ,

A nők nagy többsége teljesen rendszertelenül jár fodrászhoz, sokan csak végső esetben kerítenek sort erre a rutinra, pedig a rossz frizura alapjaiban határozza meg a rólunk alkotott képet. Nézzük, milyen intő jelei vannak annak, hogy elérkezett az ideje a következő fodrászlátogatásnak!

Rövid haj

1/5 Rövid haj

A tévhitekkel ellentétben a rövid haj igényli a legtöbb odafigyelést és a leggyakoribb törődést, és nemcsak saját részről, de a fodrászunk részéről is.

Amennyiben gondosan levágatott frizuránk lelapul, elveszíti a tartását, úgy jó eséllyel minél előbb időpontot kell kérnünk a következő igazításhoz.

Hasonlóképpen árulkodó jel, ha az addig könnyen kezelhető forgók szétnyílnak, kezelhetetlennek tűnnek, egyre nehezebbnek találjuk a mindennapos igazítást, amihez ráadásul több időre is van szükségünk.


Tippek! Hajregenerálás otthon és a fodrásznál


Fazontól függően figyelmeztetés lehet a fülre ránőtt haj, amennyiben eredetileg nem ilyen frizurát választottunk magunknak.

A korábbi vágás időpontja is sokat segíthet, egy rövid fazont általában négyhetente meg kell igazíttatni, de ez a dátum kicsit kitolódhat, ha lassan nő a hajunk.

Félhosszú haj

2/5 Félhosszú haj

A félhosszú haj általánosságban kevesebb figyelmet igényel, mint a rövid frizura, de természetesen rengeteg függ a kialakított fazontól.

Bár a legtöbb nő félhosszú frizurát választ magának, valójában az egyik legnehezebben kezelhető hossz éppen a vállig érő fazon.

Ezt a frizurát még nem lehet összefogni, de gyakran sokat kell formázni (főleg, ha elkezd nőni), ez azonban kétségtelenül megjelenik a hajminőségen. Árulkodó jel a lelapuló haj, a szétnyíló forgó és az is, ha öt percnél több időt kell a mindennapos megigazításra szánnunk.

A töredező hajvégek már a legutolsó figyelmeztetések, megjelenésükkor nem csupán a fodrászlátogatás válik aktuális kérdéssé, hanem annak átgondolása is, hogy mérsékelnünk kell a hajsütővasak, hajvasalók használatát, miközben fokozzuk a tápláló hajvégápolók, pakolások mennyiségét.

Hosszú haj

3/5 Hosszú haj

A hosszú hajat a legkönnyebb kezelni, hiszen megvan a rejtés funkciója, ami a többi frizura esetében hiányzik.

Ez az előny egyben figyelmeztető jel is lehet, ha a fodrászlátogatást vesszük górcső alá.

Amennyiben a hosszú hajat folyton összefogva, lófarokban, kontyban viseljük, úgy ideje ismét ellátogatnunk a fodrászunkhoz. Intő jel az is, ha egyre nehezebben tudjuk kibontani a szálakat, a teljesen hétköznapi ápoláshoz, igazításhoz jóval több hajápolót kell használnunk a megszokottnál.

Hosszú haj esetében is igaz, hogy a szétnyíló hajvégek megjelenésekor minél előbb fodrászhoz kell menni, azonban a száraz, sprőd tapintású frizura elsődlegesen arra enged következtetni, hogy jobban kell ügyelnünk a külső-belső hidratálásra. 

Sokat árulkodik a festés

4/5 Sokat árulkodik a festés

Amennyiben festetjük a hajunkat, úgy figyelembe kell vennünk ezt a fontos szempontot is a következő alkalom latolgatása során.

Természetesen a lenőtt festés, a kifakult, kopott hajszín, vagy akár az elszíneződés is arra enged következtetni, hogy nem érdemes sokáig halogatnunk a következő alkalmat.

Magától értetődő, hogy egy erős kontraszttal bíró festést sokkal előbb kell megismételni, mint a természetes hajszínhez közelálló tónusokat, illetve a melírozást.

Utóbbiak esetében nem lesz túl feltűnő a lenövés, a fakulásnak is kisebb esélye van, de két-három hónap különbség már valóban a végső időpont lehet.

Ezt mindenkinek bele kell kalkulálnia, amikor új frizurát választ magának az igényes, minőségi termékekkel való festés sok időt és pénzt is felemészthet.

Idő- és pénzspórolás

5/5 Idő- és pénzspórolás

Új frizura kialakításakor sokan elkövetik azt a hibát, hogy csupán azt veszik figyelembe, amit aktuálisan a tükörben láthatnak.

Abba csak kevesen gondolnak bele, hogy mennyi pénzt és időt kell rááldozni arra, hogy az adott frizura mindig így nézzen ki. Ez főleg a drasztikus váltásokra, tehát a jelentős különbséggel bíró színekre és az extrém, rövid, félhosszú fazonokra igaz.

Ilyen frizuránál számítanunk kell arra, hogy minden hónapban meg kell látogatnunk a fodrászunkat, különben a legkevésbé sem lesz esztétikus a megjelenésünk, bármennyire is tökéletes az eredeti állapot.

Ha szeretnénk spórolni, akkor válasszunk inkább hosszabb, természetesebb frizurát, amit megfelelő ápolás mellett hasonlóan gyönyörűvé varázsolhatunk.


Tökéletes, egészséges frizurát szeretnél? A Lafferton Fodrászat segít!