Árulkodó jelek, hogy meg kell látogatnod a fodrászodat

Lafferton Annamária
Írta: ,

A nők nagy többsége teljesen rendszertelenül jár fodrászhoz, sokan csak végső esetben kerítenek sort erre a rutinra, pedig a rossz frizura alapjaiban határozza meg a rólunk alkotott képet. Nézzük, milyen intő jelei vannak annak, hogy elérkezett az ideje a következő fodrászlátogatásnak!

Rövid haj

A tévhitekkel ellentétben a rövid haj igényli a legtöbb odafigyelést és a leggyakoribb törődést, és nemcsak saját részről, de a fodrászunk részéről is.

Amennyiben gondosan levágatott frizuránk lelapul, elveszíti a tartását, úgy jó eséllyel minél előbb időpontot kell kérnünk a következő igazításhoz.

Hasonlóképpen árulkodó jel, ha az addig könnyen kezelhető forgók szétnyílnak, kezelhetetlennek tűnnek, egyre nehezebbnek találjuk a mindennapos igazítást, amihez ráadásul több időre is van szükségünk.


Tippek! Hajregenerálás otthon és a fodrásznál


Fazontól függően figyelmeztetés lehet a fülre ránőtt haj, amennyiben eredetileg nem ilyen frizurát választottunk magunknak.

A korábbi vágás időpontja is sokat segíthet, egy rövid fazont általában négyhetente meg kell igazíttatni, de ez a dátum kicsit kitolódhat, ha lassan nő a hajunk.

Félhosszú haj

A félhosszú haj általánosságban kevesebb figyelmet igényel, mint a rövid frizura, de természetesen rengeteg függ a kialakított fazontól.

Bár a legtöbb nő félhosszú frizurát választ magának, valójában az egyik legnehezebben kezelhető hossz éppen a vállig érő fazon.

Ezt a frizurát még nem lehet összefogni, de gyakran sokat kell formázni (főleg, ha elkezd nőni), ez azonban kétségtelenül megjelenik a hajminőségen. Árulkodó jel a lelapuló haj, a szétnyíló forgó és az is, ha öt percnél több időt kell a mindennapos megigazításra szánnunk.

A töredező hajvégek már a legutolsó figyelmeztetések, megjelenésükkor nem csupán a fodrászlátogatás válik aktuális kérdéssé, hanem annak átgondolása is, hogy mérsékelnünk kell a hajsütővasak, hajvasalók használatát, miközben fokozzuk a tápláló hajvégápolók, pakolások mennyiségét.