Alvás közben is szépülhetsz! 6 éjszakai hajtipp az egészséges és ápolt tincsekért

Írta: ,

A megfelelő hajápolási rutin mellett éjszaka, alvás közben is sokat tehetsz azért, hogy tincseid egészségesek és ragyogóak legyenek. Ha megfogadod tanácsainkat, búcsút inthetsz a kócos reggeleknek! :)

Cseréld gyakrabban a párnahuzatot! Kép forrása: leseclaireuses.com

1/6 Cseréld gyakrabban a párnahuzatot!

Éjszaka a hajunk is pihen és regenerálódik, ezért az egészséges tincsek szempontjából sem mindegy, mennyit, és legfőképpen hogyan alszunk.

Ha már a gimi óta ugyanaz a 2-3 párnahuzat cserélődik hétről-hétre az ágyadban, az bizony a frizurádnak sem tesz jót, hiszen a bolyhos, érdes anyagon forgolódva a hajszálak is sérülnek.

Legalább kéthetente húzd át az ágyneműd – a párnahuzatot akár hetente is cserélheted –, vagy bugyoláld a hajad egy selyemsálba, ami védi a szálakat a mikrosérülésektől!

Fogd össze! Kép forrása: flickr

2/6 Fogd össze!

Ha hosszabb hajad van, lazán kösd össze éjszakára, így nem fog zavarni és teljesen összegubancolódni reggelre, de a legjobb, ha egy laza kontyot, copfot vagy fonatot készítesz lefekvés előtt.

Mindenképpen valamilyen természetes anyagból készült gumival fogd össze a tincseid, a fém csatokat, illetve a fémes gumikat ilyenkor felejtsd el, ezek ugyanis kárt tesznek a hajadban az éjszaka folyamán!

Hagyd, hogy megszáradjon Kép forrása: studded-hearts.com

3/6 Hagyd, hogy megszáradjon

Reggel minden perc számít, így hosszabb haj esetében érthető, ha a hajmosást inkább este intézed. Arra azonban mindenképp figyelj ilyenkor, hogy ne csuromvizes hajjal menj aludni, mert a nedves hajszálak sokkal sérülékenyebbek, könnyebben töredeznek és szétválnak.

Ha lefekvés előtt még marad annyi időd, a törölközőszáraz hajadat kicsit fésüld át, és hagyd, hogy magától száradjon meg, mielőtt lefekszel.

Használj néha éjszakai hajszérumot Kép forrása: melissamercier.com

4/6 Használj néha éjszakai hajszérumot

Kéthetente vagy havonta jutalmazd meg a tincseid egy éjszakai pakolással! 

Bizonyos hajápoló szérumokat elég csak felvinned lefekvés előtt, és nem szükséges hozzá törölközőbe csavarni a hajad. Ez az extra kényeztetés szuperül hidratálja és táplálja a szálakat, amitől ragyogó, dús és egészséges hajkoronád lesz.

Tipp: A boltban kapható kondicionálók mellett készíthetsz a hajtípusodnak megfelelő házi pakolásokat is!

Fésüld át este is! Kép forrása: leseclaireuses.com

5/6 Fésüld át este is!

Azt mondják, naponta legalább százszor kellene átfésülni a hajunkat, de kinek van erre ideje? :)

Azt javasoljuk, hogy a reggeli szokásos fésülködésen kívül lefekvés előtt még mindenképp menj át egyszer a tincseiden.

Használj természetes anyagú, ritkább fogú kefét, és legalább 2-3 percig fésüld a hajad a tövektől a hajvégekig.

6/6 Figyelj a levegő páratartalmára

A megfelelő ápolás mellett sok múlik azon is, hogy milyen a levegő a hálószobádban. Se a túl száraz, se a túl párás levegő nem tesz jót a hajszálaknak (és a bőrödnek sem), ezért fontos, hogy bármelyik eshetőség is álljon fenn, tegyél ellene.

Száraz levegő esetén szerezz be egy párologtatót, vagy tegyél a fűtőtestre nedves törölközőt, míg túl párás levegőnél egy páraelszívó lesz a megoldás!