A leghatásosabb hajnövesztő praktikák

Írta: ,

A hosszú haj sosem megy ki a divatból, hiszen kevés olyan külső jegyet tudunk említeni, ami ennyire visszatükrözné a nőiességet. Mindazonáltal a hosszú haj csak akkor vonzó, ha kellőképpen természetes és maximálisan egészséges. De hogyan éretjük el ezt a hőn áhított, rendkívül látványos frizurát?

Mitől nő nehezen a haj?

1/5 Mitől nő nehezen a haj?

A köztudatban számtalan tévhit kering a hajnövekedést érintően, ezek közül az egyik legjelentősebb a haj roncsolására vonatkozik.

A hajszálak növekedését illetően tudnunk kell, hogy a folyamatot nem befolyásolja az, ha a hajszálainkat roncsoljuk.

A növekedést az nehezíti, ha a fejbőrünk megsérül, megfázik, valamilyen okból kifolyólag károsodik.

Ugyanakkor nem mellékes téma az sem, milyen állapotban vannak a hajszálaink, hiszen ha nem ügyelünk a kíméletes ápolásra, akkor a fodrásznak a következő látogatás alkalmával meglehetősen sokat kell rövidítenie a tincseken.

A gyorsabban roncsolódó hajvégek folyton megtörnek, leszakadoznak, s a rendbetételhez jó pár centitől meg kell szabadulni.

A roncsolás tehát a szó szoros értelmében nem befolyásolja a növekedést, azonban közvetetten hozzájárul a problémához.

Mivel károsíthatjuk a szálakat?

2/5 Mivel károsíthatjuk a szálakat?

A hajszálakat sajnos nagyon könnyű károsítani, de némi odafigyeléssel legalább ennyire egyszerű gátat szabni a roncsolásnak.

A leggyakoribb sérüléseket a magas hőhatás okozza, amit a hajszárítás, hajvasalás, hajsütés által válthatunk ki.

A nem megfelelő minőségű készülékek (pl. elavult hajvasaló), eszközök (pl. fésűk, különösen, ha vizesen bontjuk a hajszálakat) is ugyanezt a hatást válthatják ki.

A probléma fokozódhat, ha nem ápoljuk a szálakat a célnak megfelelően, tehát a kócos haj kibontását nem segítjük balzsamokkal, olajokkal, illetve kihagyjuk a hővédőket. 

Különösen nagy gondot jelentenek manapság a vegyszerek (pl. otthon használatos hajfestékek), amik sok esetben valóban katasztrofális végkimenettel járnak, és nem csupán a hajszálakat, hanem a fejbőrt is károsíthatják. 

A hajhullás megelőzése

3/5 A hajhullás megelőzése

Annak érdekében, hogy frizuránk dúsnak és egészségesnek hasson, nem elegendő csupán a növekedés serkentésére koncentrálni, feltétlenül ügyelni kell a hajhullás megelőzésére is.

A hideg hónapokban kulcsfontosságú, hogy mindig este mossunk hajat, így reggel már garantáltan száraz fejbőrrel mehetünk ki az utcára.

Télen a fodrászhoz is mindenképpen vigyünk magunkkal sapkát, kapucnis kabátot, mert bár úgy érezhetjük, hogy teljesen száraz a hajunk, a fejbőrünk ilyenkor kikerülhetetlenül felázik. 

Nyáron ez természetesen teljesen másként néz ki, a melegben akár vizes hajjal is kimehetünk a levegőre, a fejbőrünket nem éri semmilyen sokkhatás.

Mivel azonban legtöbbször a fejbőr megfázása az, ami a problémákat okozza, a megfelelő védelemre elengedhetetlen ügyelni.

Fontos a megfelelő táplálkozás

4/5 Fontos a megfelelő táplálkozás

Az, hogy kinek milyen mértékben és gyorsaságban nő a haja, abszolút egyéni adottság kérdése, ám a folyamatot szerencsére egyáltalán nem nehéz felgyorsítani.

Az élet minden területén, így az egészséges hajkoronát illetően is nagyon sok minden függ a táplálkozástól.

Aki gyönyörű és gyorsan növekvő hajkoronát szeretne, feltétlenül ügyeljen az egészséges és változatos étkezésre, főként a gyümölcs-és zöldségfogyasztásra

Az étkezésen felül is támogathatjuk a hajnövekedést, mégpedig a megfelelő táplálékkiegészítők segítségével.

A komplex szépségvitaminokat illetően némileg árnyalt a helyzet, ugyanis rendkívül sokrétűek, ám kevésbé koncentrált hatóanyag-tartalmúak.

Náluk célzottabb segítséget jelentenek a Cink+C és a kovaföldkapszulák.

 

Otthoni növekedésstimulálás

5/5 Otthoni növekedésstimulálás

A már jól ismert ricinusolaj tökéletesen stimulálja a hajhagymák működését, de a sörélesztős, koffeintartalmú pakolások, csalánfőzetek is hatékonyak.

Ezek a fejbőrben fokozzák a vérbőséget, miközben hatóanyagaik a hajhullás megelőzésére kiválóan alkalmasak.

Ugyanezt a cél szolgálják a további készen vásárolható, kizárólag növényi alapanyagokból álló termékek is (pl. Varga Hajcsepp, vagy Bánfi Hajhullást Csökkentő Hajszesz).

A készítményeket este masszírozzuk be a száraz fejbőrbe, majd másnap reggel alaposan mossunk hajat.

Nem szükséges a szálakat teljes egészében beborítani a pakolással (bár a hidratáltság szempontjából nem is felesleges), a növekedés elősegítésére elegendő a fejbőrbe masszírozni a választott terméket.


Tökéletes, egészséges frizurát szeretnél? A Lafferton Fodrászat segít!