A legegyszerűbb ünnepi frizura, amit pár perc alatt elkészíthetsz

Írta: ,

Tanácstalan vagy, milyen frizurát készíts magadnak az ünnepi vacsorára? Esetleg nem is mersz semmihez hozzáfogni, mert úgy érzed, nincs elég kézügyességed hozzá? Ne aggódj, ezt a frizurát elkészítheted félhosszú hajból is, és extra kreativitásra sem lesz szükséged!

Leválasztás és tekerés

1/5 Leválasztás és tekerés

Első lépésben a hagyományos módon szárítsd meg a hajadat – ha szükséges, akár ki is vasalhatod, esetleg tehetsz egy próbát a hullámos, göndör fürtjeiddel.

Ezután le kell választanod egy tincset a hajadból: a frufrud vonalától indulj, de a füled mögötti részt se hagyd ki. (Fontos, hogy megjegyezd, mekkora szélességgel dolgoztál, ugyanis a másik oldalon is meg kell ismételned ezt a lépést.)

Ha megvan a tincs, kezdd el óvatosan megcsavarni: belülről kifelé irányuló mozdulatokkal haladj, de lényeges, hogy a szálak tövét kihagyd ebből a lépésből, különben nem fognak szépen rásimulni a fejedre.

Jöhet a másik oldal

2/5 Jöhet a másik oldal

Haladj végig a tincsen a csavarással, és csupán az alsó néhány centit hagyd szabadon.

Most lesz szükséged egy kis kézügyességre, ugyanis nem szabad elengedned a tincset (legfeljebb ideiglenesen, óvatosan letűzheted).

A másik oldalon ugyanezt kell megismételned. Amint írtam, ügyelj rá, hogy ugyanakkora tinccsel dolgozz, hiszen csak így lesz igazán szép és szimmetrikus a végeredmény. 

Arra szintén figyelj, hogy most is belülről kifelé irányuljon a tekerés! Amint elérted ennek a tincsnek végét, fogd össze a másik, már korábban becsavart tinccsel.

Csomózd meg a csavart

3/5 Csomózd meg a csavart

A következő lépés bonyolultnak tűnhet, de éppen ez a szép ebben a frizurában: úgy tűnik, hogy órákat szántál rá, pedig egyszerűen és villámgyorsan elkészültél vele.

Csupán annyi a dolgod, hogy a két megcsavart tincset összecsomózd.

Ne aggódj, nem marad ott a gubanc a hajadban, ki fogod tudni bontani!

Azonban annak érdekében, hogy a csomó egész este biztosan tartson, bele kell tűznöd egy hullámcsatot.

Próbálj kisebbet választani, és törekedj arra, hogy sehol se látszódjon ki!

Tűzd el a végét

4/5 Tűzd el a végét

Ezután már csak annyi teendőd van, hogy a tincsek végeit szépen kivezeted oldalra, és óvatosan letűzöd őket a csomó mindkét felén.

Figyelj rá, hogy egészen a csatig megmaradjon a tincsek csavart formája, a letűzés alatt pedig majd az egész szépen belesimul a frizurádba.

Ezzel az ünnepi frizurával garantáltan bezsebelhetsz néhány bókot a rokonlátogatásokon! ;)

Muzsik Fodrászat

5/5 Muzsik Fodrászat

Ha nem csak olvasni szeretnéd fodrász szakértőnk cikkeit, de örülnél, ha személyes tanácsokkal is ellátna és ő maga venné kezelésbe a frizurádat, akkor jelentkezz be hozzá a Muzsik Szalonba! :)

 

Muzsik Fodrászat Facebook

Személyes és telefonos bejelentkezés: 

Budapest, Bécsi út 92.

(1) 367 4860

www.muzsik.eu