A legegyszerűbb ünnepi frizura, amit pár perc alatt elkészíthetsz

Muzsik Edina
Írta: ,

Tanácstalan vagy, milyen frizurát készíts magadnak az ünnepi vacsorára? Esetleg nem is mersz semmihez hozzáfogni, mert úgy érzed, nincs elég kézügyességed hozzá? Ne aggódj, ezt a frizurát elkészítheted félhosszú hajból is, és extra kreativitásra sem lesz szükséged!

Leválasztás és tekerés

Első lépésben a hagyományos módon szárítsd meg a hajadat – ha szükséges, akár ki is vasalhatod, esetleg tehetsz egy próbát a hullámos, göndör fürtjeiddel.

Ezután le kell választanod egy tincset a hajadból: a frufrud vonalától indulj, de a füled mögötti részt se hagyd ki. (Fontos, hogy megjegyezd, mekkora szélességgel dolgoztál, ugyanis a másik oldalon is meg kell ismételned ezt a lépést.)

Ha megvan a tincs, kezdd el óvatosan megcsavarni: belülről kifelé irányuló mozdulatokkal haladj, de lényeges, hogy a szálak tövét kihagyd ebből a lépésből, különben nem fognak szépen rásimulni a fejedre.

Jöhet a másik oldal

Haladj végig a tincsen a csavarással, és csupán az alsó néhány centit hagyd szabadon.

Most lesz szükséged egy kis kézügyességre, ugyanis nem szabad elengedned a tincset (legfeljebb ideiglenesen, óvatosan letűzheted).

A másik oldalon ugyanezt kell megismételned. Amint írtam, ügyelj rá, hogy ugyanakkora tinccsel dolgozz, hiszen csak így lesz igazán szép és szimmetrikus a végeredmény. 

Arra szintén figyelj, hogy most is belülről kifelé irányuljon a tekerés! Amint elérted ennek a tincsnek végét, fogd össze a másik, már korábban becsavart tinccsel.