A heti hajápolási rutin, amit követned kell az egészséges tincsekért

Serestyén Sára
Írta: ,
A heti hajápolási rutin, amit követned kell az egészséges tincsekért

Az egészséges és csillogó haj nem kíván méregdrága ráfordítást, hiszen az is elég hozzá, ha egy picit odafigyelsz a megfelelő ápolásra és védelemre. A következő ötlépcsős hajápolási praktikához csupán a sarki boltban is fellelhető alapanyagok kellenek, illetve még egy dolog: idő. Ahhoz, hogy a hajad megfelelően táplált legyen a folyamat végére, legalább egy fél napra lesz szükséged, ezért érdemes a hétvégére időzítened a hajkúrát.

Olajos „életerő” pakolás Kép forrása: refinery29.com

A pakoláshoz használhatsz olívaolajat, kókuszzsírt, ricinusolajat, de kombinálhatod is őket, hogy fokozd a hatásukat. Ezek mind szuperül hidratálják a száraz, igénybevett hajat, ráadásul nagyon könnyen és alacsony áron szerezhetőek be.

Melegítsd fel a választott olajat, hogy még jobban kifejthesse hatását, majd kezdd el felvinni a hajvégekre. A pakolást soha ne rakd közvetlenül a fejbőrödre, mert nem fog tudni lélegezni, és meggyengülnek a hajhagymák.

A még olajos kezeddel masszírozd át a fejbőrödet 4-5 percig; ez beindítja a vérkeringést és serkenti a hajnövekedést. Ha kész vagy, csavard be a hajad egy törölközőbe, és hagyd így 5-6 órán át. Ennyi idő kell az olajoknak, hogy kifejtsék a hatásukat.

Kétlépcsős hajmosás Kép forrása: beauty.about.com

Mindenhol alaposan nedvesítsd be a hajad, majd első lépésben gondosan mosd meg a hajtövedet egy normál hajra való samponnal.

Ezután jöhetnek a hajvégek, amihez egy olajosabb állagú sampont használj!

Amennyiben szükségesnek érezd, az utolsó lépést ismételd meg.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv