A gyönyörű haj tízparancsolata

Nagy Niki
Írta: ,

Összegyűjtöttünk néhány olyan alapszabályt, amit muszáj betartanod, ha egészséges, gyönyörű hajkoronát szeretnél – ezeknek nagy részével már biztosan te is tisztában vagy, de akadhat olyan, amiről még nem is hallottál!

Sampon a tövekre, balzsam a végekre Kép forrása: bloglovin.com

A sampont elegendő a hajad tövére felvinni, a balzsamot pedig szigorúan csak a hajvégekre szabad.

Ellenkező esetben a samponból pazarolhatsz – hiszen úgy is végigfolyik a hab az egész hajadon, felesleges mindenhová nyomni a krémből is –, a balzsam pedig elnehezítheti, zsírossá teheti a hajszálaidat.

Annyival érdemes trükközni, ha vékony szálú, tartás nélküli hajad van, akkor először a balzsamot használod, és csak utána samponozol, így még annyira sem húzza le a balzsam a hajadat, mintha fordítva csinálnád.

Járj gyakran igazításra!

Ez mondjuk nem egy pénztárcakímélő tipp, de nagyon hasznos – ha gyakran jársz a hajvégeidből vágatni, sokkal egészségesebbnek tűnik majd a hajkoronád. Így nem is adsz esélyt annak, hogy a hajvégeid töredezni kezdjenek, és nem fognak elvékonyodni sem.

Attól sem kell tartanod, hogy nem nő majd olyan hamar a hajad, mert a visszavágás kicsit meggyorsítja a tempót, így ha növeszted a loknijaidat, akkor is nyugodtan járhatsz gyakrabban igazításra.