8 nőies retro frizura, ami nemcsak a nagymamádnak állt jól

Írta: ,

A ’40-es, ’50-es és ’60-as évek hölgyeiről érdemes példát vennünk, legalábbis a divat terén mindenképpen, hiszen csodálatos ruhákat, sminkeket hordtak, és természetesen a frizurák is nagyon jól néztek ki ezekben a korokban. Mutatunk néhány olyan retro hajviseletet, amelyet még ma is nyugodt szívvel másolhat le az ember lánya, hiszen mint örök klasszikusok, soha nem mennek ki a divatból!

1/8 Az elengedhetetlen hajpántos

Az 1960-as évekre jellemző ez a hajpántos hajviselet, amelyet úgy készíthetsz el, ha a frizurádat hátrafelé szárítod választék nélkül, majd a hajadat egy kis tupírozással meg is emeled.

Ezután jöhet rá a hajpánt, amely mindenképpen legyen egy szélesebb, majd a végére egy kis lakk, hogy egész nap egyben maradjon a frizurád.

Csigák Kép forrása: organicspirit.tumblr.com

2/8 Csigák

Leginkább a 2. világháború korszakára volt jellemző az a hajviselet, amelynél apró csigákat, csavarásokat készítettek a kiengedett haj néhány tincséből a választék mellett, majd ezeket oldalt a fejtetőn rögzítették.

Természetesen nem muszáj ennyire nagy csigát csinálnod a hajadba, lehet kisebb is, és akár rövidebb, akár hosszabb frizurádat is viselheted így.

Tupírozott Kép forrása: moncheribridals.com

3/8 Tupírozott

Brigitte Bardot viselt előszeretettel hasonló frizurákat, amelyeknél a hajtöveket meg kellett emelni.

Ennek egy változata az a hajviselet, ahol elől egy apró középválasztékot készítünk, amely mentén szabadon hagyunk egy-egy tincset mindkét oldalon, majd a hajunk többi részét hátrafésülve, kicsit megtupírozva tűzzük el.

Egy szuper ceruzaszoknyával és egy rövidujjú garbóval istenien fog kinézni!

A legjobb lófarok Kép forrása: camillapihl.no

4/8 A legjobb lófarok

A klasszikus frizurák közül még valahogy a copf is jobban tud mutatni, mint mai kortársai.

Egy ilyen frizurához enyhén be kell hullámosítanod a hajadat, hogy legyen egy kis volumene, majd egyszerűen összefogni az egészet egy copfba úgy, hogy a hajtöveket egy kicsit megemeled.

Ezután jöhet egy vastagabb vagy vékonyabb szalag az ízlésed szerint, amiből köss egy csinos masnit a hajgumid köré!

Hatalmas hullámok Kép forrása: becomegorgeous.com

5/8 Hatalmas hullámok

Ha egy igazán szexi hajviseletet készítenél magadnak, akkor ezeket a nagy volumenű hullámokat érdemes lemásolnod.

Ehhez először be kell sütnöd a tincseidet egyszerű loknikba, majd egy kicsit átfésülni ezeket, és hajsütővel alakítani még egy kicsit a formán – leginkább a hajvégeidet kell egy kicsit befelé sütnöd majd.

Csinálj egy szép választékot, a hajtöveket emeld meg egy kicsit, és már kész is vagy!

Retro konty Kép forrása: prettydesigns.com

6/8 Retro konty

Ha szereted feltűzve viselni a hajad, akkor készíts egy madárfészek hatású, nagyobb kontyot, majd dobd fel egy kicsit! A kontyodat jól rögzítsd, hogy kibírja az egész napos szaladgálást, vagy a bulit – attól függően hol viseled.

Ezután szükséged lesz egy kendőre, amelyet egy szélesebb sávba hajtogatva kell hajpántként a fejed köré tekerned, majd egy egyszerű masnival rögzítened.

Tűzd el! Kép forrása: e-vintage.pl

7/8 Tűzd el!

Legyen akár rövidebb, akár hosszabb a hajad, ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető retro hajviselet. Egy oldalválasztékra lesz ehhez szükséged, és egy kicsit érdemes behullámosítanod a hajvégeidet ehhez a hajhoz.

A kevésbé széles választékos oldalon meg kell fognod egy tincsedet előről, majd egyszerűen hátrafelé csavarni és hullámcsattal rögzíteni. Nagyjából bárhova viselheted ezt a szuper frizurát!

Helyes hullámok Kép forrása: totalbeauty.com

8/8 Helyes hullámok

Rövidebb vagy vállig érő hajból készíthetsz ehhez hasonló sikkes frizurát, amelyhez igazi kis göndörödő hullámokat kell sütnöd a hajadba, amelyek lehetőleg álljanak kifelé.

Az oldalfrufrudat is hullámosítsd be egy kicsit, hogy az egész hajadnak legyen tartása. Egy kis fixálás, és indulhatsz is!