8 különleges fonott haj, lépésről lépésre

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Mindig is szerettem a fonott frizurákat, de sajnos a hagyományos hármas fonásnál sosem jutottam messzebb. Aztán, amikor megszületett a kislányom, úgy gondoltam, muszáj lesz megtanulnom, hiszen a gyönyörű hosszú haját időnként szerettem volna szépen befonni. Némi gyakorlás után gond nélkül meg tudtam csinálni magamnak, és neki is a kalászfonást, és ezzel már bőségesen megelégszem. Azonban nem csak a bonyolultabb és elsőre lehetetlennek tűnő technikákkal készíthetsz magadnak csodálatos frizurákat, hiszen a klasszikus hármas fonásnak is lehet egyedi a látványa.

Ez a fonat nem annyira kezdőknek való, bár ha kicsit jobban megnézed a technikát, nem is olyan bonyolult az elkészítése. A hajad egyik oldalán, felül válassz le egy szélesebb tincset, és ezt oszd négy részre.

Kövesd a négyes fonás technikáját úgy, hogy a belső tincshez mindig hozzáfogsz egy újabbat a kiengedett szálak közül.

Ha nem vagy jártas benne, a képeken látható technikát leutánozhatod, de ezt a fonatot természetesen sima kalászfonással is leutánozhatod.

 

Ez a fonat már sokkal egyszerűbb, mint az előző, holott a látványából ez mit sem von le. Lazán és kissé féloldalasan válaszd ketté a tincseidet, majd mindkét részt fond be hármas fonással.

A rögzítéshez olyan hajgumit használj, ami nem feltűnő és apró, hiszen el kell majd rejtened. A két fonatot vezesd végig a képeken látható módon, majd tűzd le őket az arcod mellett.

Egy-egy ráfésült tinccsel rejtsd el a hajgumit és a csatot egyaránt.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv