6 stílusos nyári frizura, ha túl nagy a meleg

Írta: ,

Sokan vágyunk hosszú, csaknem derékig érő fürtökre, ám nyáron a tikkasztó hőségben mégis gyakran a pokolba kívánjuk a hajunkat. Hogy ne melegítsen, többnyire csak fogunk egy hajgumit és összekötjük. Idén nyáron azonban próbálj ki valami mást, legyél trendi és a klasszikus copf helyett válaszd a következőket!

Copf fonatokkal Kép forrása: glaminati.com

1/6 Copf fonatokkal

Igazi klasszikus nyári hajviselet a copf. Ha azonban nem vagyunk elég ötletesek, akkor unalmasnak is tűnhet. Máris itt egy remek megoldás, ami praktikus és igazán jól néz ki!

A fejtetődön lévő tincseidet kissé tupírozd fel, az alatta, oldalt lévőeket pedig válaszd le, fond be parkettafonással és vezesd hátra.

Hátul, magasan kösd össze, mint egy hagyományos copfot, majd a lófarkadból válassz ki egy-két tincset, amit befonsz. A befont tincsek végére még csak hajgumit sem kel kötnöd, a lényeg, hogy laza hatást keltsen.

2/6 Laza nyári copf

Egy copf is lehet elegáns és szexi, ezt bizonyítja a következő frizura is, amit akár egy nyári kertmozi alkalmával, buliban és akár a tengerparton sétálva is hordhatsz.

Igazán egyszerű az elkészítése, lényeg, hogy ennél a verziónál a tarkódnál kötöd össze a hajadat.

Ha ez megvan, lazítsd meg a fejed tetején, semmiképp ne legyen szoros, az arcod mellett pedig húzz ki egy-egy tincset.

Végül, hogy a hajgumi ne látszódjon, tekerj köré egy tincset és rögzítsd hullámcsattal. Válassz hozzá egy feltűnő fülbevalót és igazi istennő leszel vele!

Fonat a fejtetőn Kép forrása: kcdoubletake.com

3/6 Fonat a fejtetőn

Ha szeretnéd a hajadat inkább kiengedve hordani, de nem akarod, hogy az arcodba lógjanak a tincseid, akkor válaszd a következő frizurát!

Válassz le egy nagyobb részt a homlokod felett, majd kezdd el fonni hátrafelé vezetve.

Ha elértél a fejed búbjáig, kösd össze a copfot. Így is hagyhatod, de ha tovább kombinálnád, a copfból készítsd egy laza kontyot és úgy rögzítsd.

 

Konty kendővel Kép forrása: self.com

4/6 Konty kendővel

Nyáron a nagy melegben létezik még a copfnál is jobb megoldás: a konty. Igazán praktikus viselet, hiszen a hajad egyáltalán nem zavar és nem melegíti a hátadat, mégis igazán trendi és elegáns.

A feladat nagyon egyszerű: lazán kösd össze a hajadat copfban, majd egy hajfánk segítségével készíts magadnak kontyot a szokásos módon. Hogy még jobban feldobd a végeredményt, a konty köré köss egy színes kendőt. Ez a frizura lesz az idei nyár slágere!

Kislányos fonatok Kép forrása: brit.co

5/6 Kislányos fonatok

Emlékszel még, amikor kislánykorodban anyukád két copfba fonta a hajadat? Ezt a frizurát akár felnőttként is hordhatod és te magad is megcsinálhatod.

Nyáron különösen praktikus viselet. Csak válaszd hátul ketté a hajadat, ha szükséges, használj tükröt vagy kérj meg valakit, hogy segítsen egyenes vonalat húzni.

Az így kapott két részt húzd előre, majd a füled alatt lazán kezd el lefelé fonni. Lehet az halszálka- vagy parkettafonás, a végeredmény lenyűgöző lesz. A végén köss rá hajgumit, az arcod mellett pedig húzz ki egy-egy tincset a laza hatás érdekében.

Mesés oldalfonat Kép forrása: classyclutter.net

6/6 Mesés oldalfonat

Ha már unod azt, hogy folyton hátul, szimmetrikusan kötöd össze a hajadat, készíts oldalcopfot! Lehet az egy sima lófarok is, de az oldalra fésült hajadat akár be is fonhatod.

A homlokod felett kicsit tekerd meg a hajadat, vezesd le a füled alá, majd fogd össze a többi tinccsel és kezdd el lazán befonni.

Igazán egyszerű, mégis elegáns viselet, akár esküvőn is hordhatod. Válassz hozzá egy visszafogott sminket, egy aprócska fülbevalót, csodásan nézel majd ki.