6 meglepő ok, amiért a hajad vékonyszálú – Így változtathatsz rajta

Balatoni Dóra
Írta: ,

Sokan küzdünk a hajhullással és a hajszálaink elvékonyodásával. Ha régen büszke voltál a frizurádra, de egy ideje már nem olyan szép, mint régen volt, akkor lehet, hogy valamilyen egészségügyi probléma vagy egyéb tényező okozza mindezt. Nézzük, mi lehet az oka annak, ha vékonyszálú a hajad!

Épp most szültél Kép forrása: vk.com

Lehet, hogy a szülés előtt vastagszálú, dús hajkoronád volt, de ne lepődj meg rajta, ha nagyjából 3-4 hónappal azután, hogy megszületett a kisbabád, a hajad elkezd rohamosan hullani, ritkulni és vékonyabb szálúvá válni.

Gyakori ez a kismamák körében, lehet, hogy veled is ez történik. A probléma tudományosan igazolt, terhesség után az ösztrogénszint visszaesik normál szintre.

Van azonban egy jó hírünk: ez csak átmeneti állapot, mire a gyermeked egyéves lesz, várhatóan a hajad is újra a régi fényében fog ragyogni.

Mindig összekötve hordod a hajadat Kép forrása: behance.net

Lehet, hogy nem is sejted, hogy mekkora problémákat okozhat például egy hajgumi.

Ha állandóan összekötve hordod a frizurádat, vagy folyton kontyba rendezed a hajadat, esetleg hajpántot használsz, akkor fokozottan stressznek teszed ki a hajadat, ez pedig hosszútávon elvékonyodást okozhat.

Próbáld meg változatosan hordani, néha engedd szabadon, válaszd el ellenkező oldalon vagy váltogasd a copfod magasságát, esetleg fond be.