6 kedves frizura húsvétra, amit egyedül is elkészíthetsz

Írta: ,

Mindjárt itt a húsvét, ideje átgondolni, milyen frizurával vegyünk részt a családi összejöveteleken. Természetesen a rokonok előtt nem kell művészien elkészített hajkoronában és talpig sminkben megjelenned, de azért ilyenkor is érdemes kicsit kicsípnünk magunkat, ezzel is megtiszteljük az eseményt. Cikkünkben mutatunk 6 kedves és könnyen elkészíthető frizuraötletet!

Trükkös lófarok Kép forrása: missysue.com

1/6 Trükkös lófarok

Ha nincs túl sok időd készülni a húsvéti családi összejövetelre, de mégis jól szeretnél kinézni, készítsd el magadnak ezt a frizurát! Ez nem más, mint egy egyszerű lófarok kissé felturbózva.

Csak válaszd el oldalt a hajadat, kissé tupírozd fel a fejed tetején és hátul kösd hagyományosan copfba úgy, hogy az oldalválasztéknál egy nagyobb tincset kihagysz.

Ezt a tincset aztán lazán vezesd hátra és tekerd a hajgumi köré úgy, hogy teljesen eltakarja azt.

Hullámcsattal rögzítsd, fújj rá lakkot és már kész is.

Masnis Kép forrása: momfabulous.com

2/6 Masnis

Igazán elbűvölő, kislányos, mégis elegáns ez a hajviselet.

Csupán annyi a dolgod vele, hogy a frissen mosott hajadba sütsz hullámokat, a felső tincseket pedig a fejed tetején összefogod.

Az így kapott copfot kösd át egy szalaggal, bármilyen színűvel!

Ez az egyszerű frizura az arcodra tereli a figyelmet, érdemes egy szemet kiemelő sminket választanod hozzá, a füledbe pedig tégy egy csillogó fülbevalót, így igazán ünnepi lesz a végeredmény.

Hátratűzött, fonatos Kép forrása: luxyhair.com

3/6 Hátratűzött, fonatos

Ez a frizura hasonlít kicsit az előzőhöz, ám valamivel bonyolultabb elkészíteni. A hajadba süss laza hullámokat, majd a fejed tetején lévő tincseidet hátul tűzd össze hullámcsatokkal.

Ezután a homlokod mellett, oldalt fogj össze pár tincset, kezdd el befonni és vezesd hátra. Csináld meg ugyanezt a másik oldalon is, majd hátul rögzítsd a fonatokat.

Hogy még lazábbnak tűnjön a frizura, ujjaiddal lazíts még rajta. Könnyed és csodaszép, remek választás húsvétra!

Mini fonat a fejtetőn Kép forrása: lovehairstyles.com

4/6 Mini fonat a fejtetőn

Ehhez a frizurához első lépésben hajmosás után laza hullámokat kell készítened.

Ha ez megvan, hogy az ünnepi ebédnél ne lógjon az arcodba a hajad, a fejed tetején válassz le egy nagyobb tincset és kezd el hátrafelé haladva befonni.

Amint elérsz a fejed hátsó részéhez, hagyd abba a fonást és az így kapott fonatot kösd össze nagyon vékony, fekete hajgumival.

Kissé rendezgesd el a fürtjeidet, fújj rá lakkot és készítsd el a sminkedet!

Copf újragondolva Kép forrása: macadameia.tumblr.com

5/6 Copf újragondolva

Ha hosszú a hajad és egyenes szálú, akkor neked igazán egyszerű, mégis izgalmas megoldás lehet húsvétra ez az újragondolt copf.

Először is fogd össze a hajadat és hátul a tarkódnál kösd össze egy vékony hajgumival. A copfot kezdd el fonni, de pár centivel lejjebb hagyd is abba és köss a végére egy újabb hajgumit.

Ezt az icipici fonatot lazítsd meg az ujjaiddal, kissé húzd ki, hogy dúsabbnak tűnjön.

Az arcod mellett is húzhatsz ki egy-két szálat, hogy még lazábbnak tűnjön a végeredmény.

Copf halszálkafonással Kép forrása: missysue.com

6/6 Copf halszálkafonással

Végül itt egy klasszikus frizura húsvétra! Ehhez csupán annyit kell tenned, hogy hátul egy hajgumival összefogod copfban a hajadat, majd elkezded befonni.

A halszálkafonás egyáltalán nem bonyolult: kiválasztasz két tincset a copfból, keresztezed egymással, majd mindig húzol hozzá egy-egy újabb tincset a copf hátsó részéből.

A végén a lazább hatás érdekében kissé lazítsd meg a fonatot az ujjaiddal és már kész is a remekmű!