5 nyomós ok, hogy ezentúl ne feküdj le vizes hajjal

Gerber Petra
Írta: ,

Gyerekkorodban egészen biztos, hogy Te is többször hallottad a szüleidtől, hogy ne feküdj le vizes hajjal, mert megfázol. Nos, ez így ebben a formában nem biztos, hogy teljesen igaz, mégis azt kell mondanunk, hogy egyáltalán nem javallt nedves hajjal ágyba bújnod, ugyanis súlyos következményekkel járhat. Persze mi tudjuk, hogy az esti hajmosást követően már nem mindig van kedved megszárítani a fürtjeidet, pláne mondjuk a nagy nyári melegben, de hidd el, hogy hosszútávon csak jót teszel a tincseidnek, ha rendesen megszárítod őket. Mutatjuk, hogy miért!

Megfájdulhat a fejed Kép forrása: unsplash.com

Bizony. Bár lehet, hogy furcsán hangzik, de a helyzet az, hogy a törölközőbe csavart hideg és nedves hajnak elég nagy a páratartalma, ami gyakran fejfájást okozhat.

Sokan úgy fekszenek le aludni, hogy a törölközőt a fejükön hagyják, azonban alvás közben nő a testhőmérséklet, ezzel együtt a fejbőré is. Ez már önmagában is elég a fejfájáshoz, ám leggyakrabban ezt a fej kihűlése követi, amikor forgolódás közben a törölköző lecsúszik. 

Egy ilyen mutatvány reggelre egészen biztos, hogy kínzó fejfájást eredményez majd, sőt, enyhe megfázás is kísérheti.

Töredezik Kép forrása: depositphotos.com

Sajnos a nedves haj sokkal könnyebben törik az éjszakai alvás során, ugyanis bár akaratlanul, de sokkal jobban igénybe veszed, mint bármikor máskor.

Hiszen gondolj csak bele: forgolódsz, ráfekszel, meghúzod, mindezektől pedig a nedves haj sokkal jobban fog töredezni majd.

Gyakran még hajgumit is ráerőszakolsz, amitől megtöröd a hajszálakat és meghúzod a hajhagymákat.

A száraz haj nem ilyen érzékeny, jóval rugalmasabb és kevésbé törékeny.