5 hajtrükk azokra a bizonyos "rossz-haj" napokra

Írta: ,

Attól függetlenül, hogy hányszor mosol hajat egy héten vagy hogy mivel ápolod a tincseidet, bármikor előfordulhat, hogy elalszod a hajad, bármit is csinálsz vele, bárhogy fésülöd vagy próbálod igazítani, egyszerűen nem áll úgy, ahogyan szeretnéd. Ne izgulj, mindenkinek vannak ilyen napjai, de ha van néhány gyors és egyszerű trükköd ezekre az esetekre, akkor sokkal gördülékenyebb lesz a reggeli készülődés!

Laza konty Kép forrása: glamradar.com

1/5 Laza konty

Minden évszakban szuper megmentő egy laza konty, ha sietsz, ha nem volt időd hajat mosni vagy ha egyszerűen csak nem szeretnéd egy unalmas copfba fogni a rakoncátlan tincseidet.

Ha épp két hajmosás között vagy, akkor érdemes egy kicsit szárazsamponnal is átdörzsölni a hajad, ez ugyanis extra textúrát és egy kicsit borzos hatást kölcsönöz majd neki.

Ebben az esetben jobb, ha nem fésűvel készíted majd a kontyot, hanem az ujjaid segítségével összekötöd a hajad a fejed tetején vagy alján úgy, hogy az utolsó áthúzásnál kontyban maradjon.

A kilógó részt tekerd körbe és hátul tűrd be a hajgumi alá, majd a kontyod szedd ketté és hullámcsattal rögzítsd több helyen a fejedhez.

Ezután húzz ki a fülednél pár szálat, a babahajaidat és borzold fel az egészet egy kicsit, és már indulhatsz is. Két perc volt az egész, nem igaz?

Hajpánt / kalap Kép forrása: livinfreelyshop.com

2/5 Hajpánt / kalap

Ha úgy érzed, hogy rádférne már egy hajmosás, mert lelapul a hajad vagy egy kicsit zsírosabb, mint általában, de nincs időd megmosni, akkor semmi gond.

Akár kiengedve hagyod a hajad, akár összefogtad vagy egy laza kontyot készítettél, mindig jól jöhet egy hajpánt vagy egy kalap, ami eltakarja a problémás részeket.

A hajpántot persze helyettesítheted bármilyen kendővel is, amit többféleképpen megköthetsz és variálhatsz. A kalap vagy a sapka pedig akkor jó megoldás, ha nem vagy egész nap zárt helyen.

Ez a lelapuló, rakoncátlan vagy zsíros haj ellen a leggyorsabb megoldás, igazi vészhelyzetekre!

Extra fonatok Kép forrása: maneinterest.com

3/5 Extra fonatok

Ha már profin fonod a saját hajad, akkor nem fog sok időbe telni egy fonatokkal díszített kontyos frizurát összerakni, így akár reggel indulás előtt is beleférhet.

Nincs más dolgod, mint parkettafonással befonni egy-két tincset a hajadban, majd amikor elérsz kb. a füledig, akkor egyszerű fonással folytatni.

Amikor megvagy, akkor fogd össze alul a hajad és készíts belőle egy laza copfot vagy kontyot, amihez épp kedved van.

Tipp: A fonás lehet kétoldalt a homlokod magasságától indítva, de akár indíthatod fent középről is, ahogy gyorsabban megvagy vagy ahogy jobban szereted! Ha megvan a fonás, akkor érdemes egy icsit széthúzni a szálakat a fonásban egy a copfban is, ettől sokkal szebb lesz az összhatás!

Laza hullámok Kép forrása: maneinterest.com

4/5 Laza hullámok

Ha kettő percnél több időd van foglalkozni a hajaddal, akkor érdemes elővenni a hajsütőt és egy kicsit azzal megformázni.

Amikor kimarad a hajmosás, akkor sokszor lelapul, erőtlen és nincs tartása a hajadnak, ezt a hullámok jól elfedik majd.

Nem kell nagyon alaposan és aprólékosan besütnöd a hajad, hiszen a cél valójában az, hogy egy kis extra volument adj a tincseidnek.

Ebben az esetben szuper, ha nagyobb tincseket sütsz be, amitől inkább egy laza strandos, kócos hatást érsz el, de az is szuper, ha copfba fogtad a hajad és csak azt hullámosítod be egy kicsit.

Hetyke copf Kép forrása: damselindior.com

5/5 Hetyke copf

A legegyszerűbb megoldás arra az esetre, ha nem frissen mosott a hajad, a copf. Kipróbálhatod például, hogy csak a hajad tetejét fogod össze, alul hagyod, hogy kiengedve maradjon a hajad, ezt elkészítheted egy vékony hajgumival vagy hullámcsatokkal is a fejed tetején vagy hátul.

Ha egy egyszerűbb copfot szeretnél, akkor is érdemes egy kicsit feltupírozni a hajad, majd az ujjaiddal átfésülni, hogy megmaradjon a volumen, a túl feszes copfok ebben az esetben nem igazán működnek.

Tipp: Ha nem szeretnéd, hogy látszódjon a hajgumid, akkor egy vékony tinccsel csavard körbe a hajgumit, majd a végét tűrd be a gumi alá!

Ha pedig sokszor viseled copfban a hajad, akkor figyelj rá, hogy mindig máshová kerüljön a copf, ezzel ugyanis kevésbé roncsolod majd a hajszálaidat! Ugye, hogy ezekkel a trükkökkel nem is olyan nehéz átvészelni ezeket a rossz haj napokat?