5 hajtrükk azokra a bizonyos "rossz-haj" napokra

Stumpf Bea
Írta: ,
5 hajtrükk azokra a bizonyos "rossz-haj" napokra

Kép forrása: youtube.com

Attól függetlenül, hogy hányszor mosol hajat egy héten vagy hogy mivel ápolod a tincseidet, bármikor előfordulhat, hogy elalszod a hajad, bármit is csinálsz vele, bárhogy fésülöd vagy próbálod igazítani, egyszerűen nem áll úgy, ahogyan szeretnéd. Ne izgulj, mindenkinek vannak ilyen napjai, de ha van néhány gyors és egyszerű trükköd ezekre az esetekre, akkor sokkal gördülékenyebb lesz a reggeli készülődés!

Laza konty Kép forrása: glamradar.com

Minden évszakban szuper megmentő egy laza konty, ha sietsz, ha nem volt időd hajat mosni vagy ha egyszerűen csak nem szeretnéd egy unalmas copfba fogni a rakoncátlan tincseidet.

Ha épp két hajmosás között vagy, akkor érdemes egy kicsit szárazsamponnal is átdörzsölni a hajad, ez ugyanis extra textúrát és egy kicsit borzos hatást kölcsönöz majd neki.

Ebben az esetben jobb, ha nem fésűvel készíted majd a kontyot, hanem az ujjaid segítségével összekötöd a hajad a fejed tetején vagy alján úgy, hogy az utolsó áthúzásnál kontyban maradjon.

A kilógó részt tekerd körbe és hátul tűrd be a hajgumi alá, majd a kontyod szedd ketté és hullámcsattal rögzítsd több helyen a fejedhez.

Ezután húzz ki a fülednél pár szálat, a babahajaidat és borzold fel az egészet egy kicsit, és már indulhatsz is. Két perc volt az egész, nem igaz?

Hajpánt / kalap Kép forrása: livinfreelyshop.com

Ha úgy érzed, hogy rádférne már egy hajmosás, mert lelapul a hajad vagy egy kicsit zsírosabb, mint általában, de nincs időd megmosni, akkor semmi gond.

Akár kiengedve hagyod a hajad, akár összefogtad vagy egy laza kontyot készítettél, mindig jól jöhet egy hajpánt vagy egy kalap, ami eltakarja a problémás részeket.

A hajpántot persze helyettesítheted bármilyen kendővel is, amit többféleképpen megköthetsz és variálhatsz. A kalap vagy a sapka pedig akkor jó megoldás, ha nem vagy egész nap zárt helyen.

Ez a lelapuló, rakoncátlan vagy zsíros haj ellen a leggyorsabb megoldás, igazi vészhelyzetekre!