5 hajfogadalom, amit be kell tartanod idén

Írta: ,

Megfogadtad, hogy idén kevesebb sütit és több zöldséget eszel, és hetente háromszor eljársz majd edzeni? Ez mind üdvözölendő, de mi lenne, ha ezúttal a hajadat is bevennéd a fogadalmaid közé? Ha nem csak hosszú, hanem egészséges és csodás tincsekre is vágysz, akkor nem árt az alábbiakra fokozott figyelmet fordítanod ebben az évben!

„Rendszeresebben járok fodrászhoz” Kép forrása: camillestyles.com

1/5 „Rendszeresebben járok fodrászhoz”

Talán te is hanyagolod a fodrászod látogatását különböző okok miatt, pláne akkor, ha növeszted a hajadat. Pedig tényleg jót tesz a frizurádnak, ha rendszeresen frissítik a tincseidet! 

Egészséges, hosszú haj esetében ezt 3-6 havonta érdemes megtenni attól függően, milyen fazont vágattál magadnak, illetve mennyire hajlamosak a hajszálaid a kiszáradásra.

Rövid haj esetében már más a helyzet! A tévhitekkel ellentétben a rövid, félhosszú fazonok több odafigyelést igényelnek. 

Előfordulhat, hogy már havonta, de kéthavonta biztos igazítást kell kérned ahhoz, hogy mindig rendezett frizurával jelenhess meg.

„Tökéletesítem a hajápolási rutinom” Kép forrása: byrdie.co.uk

2/5 „Tökéletesítem a hajápolási rutinom”

A hajápolási rutinnak a mindennapjaid részévé kell válnia, különben ne is számíts arra, hogy olyanok lesznek a tincseid, mint a reklámokban. De mit is takar ez pontosan?

Először is meg kell találnod azokat a professzionális termékeket, amik a hajmosás során elengedhetetlenek – ha tanácstalan vagy, nyugodtan kérdezd meg a fodrászodat! Rövid és hosszú haj esetében is fontos az extra hidratálás, amihez hetente egyszer vagy kétszer hajpakolást kell feltenned. Nem szabad megfeledkezned a hajvégápolókról, öblítést nem igényelő termékekről sem, hiszen ezek nem csupán a hidratálásban és a tincsek kibontásában segítenek, hanem azt is megakadályozzák, hogy a hajvégeid szétnyíljanak.

„Jobban kímélem a hajszálaimat” Kép forrása: camillestyles.com

3/5 „Jobban kímélem a hajszálaimat”

Sajnos a hidratálás, de még a rendszeres frissítő vágás sem elegendő ahhoz, hogy egészséges és fényes legyen a frizurád, ha szinte minden nap vasalod vagy egyenesíted a tincseidet. Ilyenkor a hajszálaid nem csak megtöredeznek, hanem el is vékonyodnak, de igaz ez a gyakori festésre is, főként azokra a színekre, amiknek az eléréséhez szőkítésre van szükség.

Akkor jársz a legjobban, ha olyan fazont vágatsz, ami leginkább passzol a stílusodhoz és a hajadhoz, hiszen így nem kell megküzdened az egyenes, vagy éppen göndörödő tincseiddel.

Na és persze évente legalább egyszer jár valamilyen energizáló hajkezelés!

„Megtalálom a megoldást a hajproblémámra” Kép forrása: 24hair.ru

4/5 „Megtalálom a megoldást a hajproblémámra”

Legyen az az egyik fogadalmad, hogy idén a végére jársz a bosszantó hajbajoknak! Teljesen mindegy, miről van szó, manapság már mindenre van gyógyír, és abban is biztos lehetsz, hogy nem vagy egyedül a problémáddal.

A kérdés csak az, mennyi időt és pénzt tudsz szánni a projektre. De ne aggódj, nem kell mindenre tíz- vagy százezreket költened!

Sőt, egyes hajproblémák, például a korpás haj, vagy éppen a töredezett hajvégek gyakran rossz szokások következményei, tehát teljesen ingyenesen változtathatsz rajtuk. Ehhez viszont informálódnod kell a lehetőségeidről, és bizony el is kell kötelezned magadat a változás iránt.

„Új frizurát vágatok” Kép forrása: hairpush.com

5/5 „Új frizurát vágatok”

Egy új frizura mindig felturbózza az önbizalmunkat (persze, csak ha jól sikerült...), ezért ha már nagyon unod a jelenlegit, irány a fodrász!

Persze nem feltétlenül jó ötlet a derékig érő frizurádat pár centisre vágatni, és a feketéből sem kell platinaszőkére váltanod. Nem állítjuk, hogy biztosan melléfogsz a drasztikus változtatással, de ahogy a szakítás után sem szerencsés gyökerestül felforgatnod a megjelenésedet, úgy igaz ez az új évre is.

Mindenképpen várj egy kicsit a végső döntés előtt, esetleg próbálj ki olyan alkalmazásokat, amikkel megnézheted, a választott frizura hogyan is állna neked. Ha pedig mindenáron változtatnál valamin, akkor mit szólnál egy frufruhoz, vagy egy különlegesebb festési technikához?