5 hajfestési hiba, amit szinte mindenki elkövet

Muzsik Edina
Írta: ,

Bár mostanában már egyre többet beszélünk és tudunk a hajápolásról és a hajfestésről, mégis van pár alapvető hiba, amit szinte mindenki elkövet, mikor otthon próbálja árnyalni a hajszínét. 

Nem megfelelő árnyalatú a hajszín Kép forrása: excentricazonaalterna.com

Mindig alaposan át kell gondolnod, milyen hajszínt választasz – nem dönthetsz kizárólag a trendek alapján, érdemes azt is mérlegelned, hogy melyik évszaktípusba tartozol. Ha szemöldököd, bőr- és szemszíned alapján az ősz típusba sorolhatod magadat, akkor a gesztenyebarna, vöröses barnák fognak jól állni, ha a télbe, akkor inkább a hideg árnyalatok, a fekete, a hamvas barna, és a padlizsán.

A meleg évszaktípusoknak más színek állnak jól: a tavasznak az aranyszőke, aranybarna, mokkaarany, rézarany, világos gesztenye, míg a nyár típusnak a hamvasszőke, hamvas barna és a bézs. Azt, hogy te melyik évszaktípusba tartozol, itt tesztelheted le!

Nem passzol a szemöldökhöz a hajszín Kép forrása: tumblr, jacyjordan

Nem csupán arra kell időt szánnod, hogy eldöntsd, milyen hajszínt szeretnél választani, és az vajon passzolni fog-e a természetes adottságaidhoz. Azt szintén mérlegelned kell, hogy bizonyos változtatásoknak magukkal kell hozniuk a szemöldököd színének újragondolását is.

Alapvetően igaz, hogy a sötét színek keményítik a vonásokat, míg a világos színek lágyítanak – ez egyaránt igaz a szemöldöködre is. Gond az átmenetből akkor adódik, ha egészen más színe van a szemöldöködnek, mint a hajadnak, főleg, ha egyik árnyalat sem passzol hozzád igazán. Emiatt tehát lényeges, hogy a szemöldököd színét is a hajszínedhez igazítsák, nagyobb árnyalatváltoztatásnál ez egyszerűen elkerülhetetlen (és bizony a havi frissítéssel ugyanúgy számolnod kell, ahogy a frizurád esetében teszed).