5 frizuratrend nyárra, amit azonnal ki akarsz majd próbálni

Írta: ,

Mindig kérdés, hogy mit kezdjünk nyáron a hajunkkal, egyrészt, mert ha az ember már mossa, fésüli, növeszti, akkor érthető, ha szeretné divatosan is hordani, másrészt, mert a meleget nem könnyű így sem elviselni. Megmutatjuk, az idei forróságra mit ajánlanak a divatházak!

Trükkös fonatok Kép forrása: theyallhateus.com

1/5 Trükkös fonatok

A kicsit hippis, kicsit vintage jellegű hajfonatok divatosnak számítanak ezen a nyáron, ráadásul ha meleg van, kényelmesebb is lehet így hordani a hajadat, mint leengedve.

Nyugodtan játszadozz vele, idén akár az is belefér, hogy valójában nem is fonod, csak néhány hajgumival összefogod, a végét pedig laza félkontyba tekered.

Akkor is el tudod készíteni, ha nem bánsz egyébként ügyesen a tincsekkel, mert ennek a frizurának éppen az a lényege, hogy nem akar tökéletes lenni.

Mitikus fonatok Kép forrása: urbanoutfitters.com

2/5 Mitikus fonatok

Az ókori mitológia alakjait idéző feltűzések és fonatok szintén népszerűek lesznek idén, ideális viseletek akkor is, ha szereted leengedve hordani a hajadat, de mégsem szeretnéd, hogy a tincsek a legnagyobb melegben is az arcodba hulljanak.

Ha stílusban passzoló kiegészítőket is teszel a hajadba, akkor akár egy nyári esküvőn is megállja a helyét ez a frizura.

A mogyoró mindent visz Kép forrása: brit.com

3/5 A mogyoró mindent visz

Ha a frizurád színének felfrissítésében gondolkodsz, akkor ezen a nyáron mindenképpen érdemes fontolóra venned a mogyoró színt, az előrejelzések szerint ugyanis ez lesz a szezon slágerszíne.

A szőkébe hajló világosbarna akár egy ombre festés sötétebb árnyalata is lehet, így nagyon szép, természetes, napszítta hatása lehet a hajadnak, ha pedig a tincsek ilyen egészségesnek tűnnek, akkor a legegyszerűbb frizura is mutatós lesz.

Elő a kendőkkel! Kép forrása: vogue.com

4/5 Elő a kendőkkel!

Egy egyszerűen kontyba fogott hajat is nagyon fel tud dobni, ha kendőt teszel bele, ráadásul kényelmesen el is emeli a kósza tincseket az arcodból.

Az idei nyáron a divattrendek a színes, tarka, de könnyű anyagból készült selyem kendőket imádják majd, amiken nyugodtan hagyhatsz nagy masnikat, egy kicsit megidézve a vintage hatást.

Beach wave Kép forrása: alexachung.tumblr.com

5/5 Beach wave

Továbbra is hódít a tavaly is népszerű beach wave, de idén már az sem feltétlenül szükséges, hogy hajhabbal meg hajszárítóval turbózd magasra a hajtöveket, a természetes hatás ugyanúgy belefér a trendbe.

Egy laza, középen elválasztott, a fejtetőn sima, a végek felé pedig lazán hullámosodó haj elkészítése tényleg nem nagy kunszt – van, akinek magától ilyenre szárad a haja, és most ez is bőven belefér a divatba.