5 csodás házi hajpakolás minden problémára

Lafferton Annamária
Írta: ,

A házilag elkészíthető pakolások sok esetben nem vetekedhetnek a professzionális termékekkel, ám népszerűségük továbbra is töretlen, főleg a természetesség híveinek körében. Lássuk, miként tudjuk a leggyakoribb hajproblémákat otthon, házi hajpakolásokkal orvosolni!

Száraz, igénybevett hajra

Facsarjunk ki, majd szűrjük át 0,5 dl kígyóuborka levét. Adjunk hozzá 3 tojássárgáját, 1 evőkanál mézet és 1,5 evőkanál olívaolajat. Alaposan elegyítsük a hozzávalókat, majd vigyük fel a hajunkra a pakolást.

A könnyedebb eloszlatás érdekében enyhén benedvesíthetjük a hajszálainkat, illetve használhatunk egy ritkafogú fésűt is.

A hajpakolás bemasszírozása után háztartási fóliával tekerjük be a hajunkat, majd borítsuk be a egy törölközővel, így melegebb hőfokot biztosíthatunk a hatóanyagok számára.

Bő fél óra elteltével nagyon alaposan, langyos vízzel (nehogy a tojás kicsapódjon) öblítsük ki a pakolást, és csak másnap mossunk hajat.

A száraz, töredezett hajvégeket támogassuk belső A-vitaminpótlással, sárgarépa, paraj, sütőtök, sárgadinnye, paprika fogyasztásával.

Zsíros, zsírosodásra hajlamos hajra

2 dkg élesztőt pépesítsünk össze 0,5 dl frissen főzött, langyosra hűtött kamillateában. Verjünk fel 3 tojásfehérjét, majd a habot óvatosan elegyítsük az élesztős, teás masszával.

A kész hajpakolást gyengéden masszírozzuk a fejbőrbe, hajba, majd hagyjuk hatni 30 percig.

A hatóidő letelte után, kevés higított samponnal és langyos vízzel mossuk meg a hajunkat, majd minimális mennyiségű balzsamot felhasználva zárjuk le a folyamatot.


Vétkes vagy? A 6 leggyakoribb hajmosási hiba


A zsíros, zsírosodásra hajlamos hajat belső H-vitaminpótlással támogathatjuk, fogyasszunk gyakrabban mogyorót, mandulát, sertésmájat, szezámmagot, túrót.