5 ápolási tipp a rövid hajhoz, hogy mindig gyönyörű legyen a frizurád

Póta Szilvia
Írta: ,

A rövid női hajat legtöbben a mai napig a magabiztossággal és stílusérzékkel kötik össze. Hiszen még a legnagyobb odafigyeléssel elkészített pixie vagy wob frizura is csak keveseknek áll jól, és a közhiedelemmel ellentétben sokkal több odafigyelést igényel, mint a hosszú haj. Íme néhány ötlet, hogyan tarthatod karban rövid hajkoronádat, ha te is emellett a vonzó alternatíva mellett döntenél.

Ne hagyd, hogy elveszítse a formáját! Kép forrása: pophaircuts.com

Manapság a rövid frizura különösen trendinek számít, elég csupán egy pillantást vetnünk a hollywoodi dívákra, akik egymás után szabadulnak meg vállig vagy akár derékig érő hajkoronájuktól. Az olyan sokak által kedvelt nőies fazonok, mint a bob, a bubi, a pixie, vagy a gomba, nem csak nőiesek és vagányak, de sok esetben önbizalmat is sugároznak.

Ha úgy döntesz te is követed a példájukat, fontos alaposan megfontolnod, melyik stílust választod, hiszen az arcforma, és a hajtípus igencsak meghatározó lehet ebből a szempontból. A „kevesebb haj” azonban messze nem jelent kevesebb gondot is. Többek között az egyik legnagyobb hátránya a rövid frizurának, hogy gyakoribb karbantartást igényel. Vagyis ahhoz, hogy megőrizd formáját, valószínűleg többször kell majd látogatást tenned a fodrászodnál is. A legjobb eredmény elérése érdekében érdemes négy-öthetente igazíttatnod rajta egy kicsit!

Sose feküdj le vizes hajjal! Kép forrása: tumblr, witanddelight

A rövid frizura egyik aranyszabálya, hogy mindig bizonyosodj meg arról, teljesen megszáradt-e a hajad, mielőtt ágyba bújnál! A nedvességnek köszönhetően az éjszakai pihenés alatt a hajszálak lelapulhatnak, illetve összekócolódhatnak, és ember legyen a talpán, aki másnap reggel képes lesz elfogadható frizurát varázsolni belőle.

Ugyanez vonatkozik természetesen a kalapokra illetve sapkákra is! Hajmosás, úszás, vagy egy kimerítő edzés után mindig szárítsd meg a hajad, mielőtt fejfedőt húznál, máskülönben tincseid elveszítik dús hatásukat.