10 étel, amely lassítja a kopaszodást

bien.hu
Írta: ,
10 étel, amely lassítja a kopaszodást

A táplálkozás hatással van a haj erejére és egészségére. Az általános szabály a kiegyenslyozott étrend, amely magába foglalja az összes vitamint, ásványi anyagokat, aminosavakat és fehérjéket.

Milyen tápanyagokra van szüksége a hajnak?

A haj főként keratinból, cinkből, vasból, szilícium-dioxidból, A- és B-vitaminból áll, tehát az ilyen tartalmú ételek különösen jótékonyak lesznek a hajra.
A következőkben bemutatunk egy 10 élelmiszerből álló listát, amelyek megőrzik a haj egészségét és megakadályozzák a kopaszodást.

1. Csicseriborsó

Gazdag cink és B6-vitaminban. A cink egy kritikus ásvány, mely részt vesz a fehérje építésében, beleértve a haj fehérjét.
Ennek a két összetevőnek a hiányában jelenik meg a korpásodás, amely hozzájárul a hajhullás és a hajtüszőproblémák is.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!