Fürdőruha tippek minden alkatra

Cseh Éva
Írta: ,

Ha a melegebb nyári napokon úgy döntesz, hogy strandon, vagy víz mellett töltenéd el szabadidődet, akkor érdemes olyan fürdőruhát húznod, amiben maximálisan jól érzed magad. Ehhez persze elengedhetetlen az is, hogy a fürdőruha kínálatból az alkatodnak megfelelő fazont válassz. Tartsd mindig szem előtt, hogy az ideális arányok elérése a fő cél! Nézzük meg, hogy milyen alkathoz milyen fazon passzol.

Alma alkatra

Az alma alkat esetében jellemző, hogy a felsőtest az alsótesthez képest erősebb, nagyobb keblekkel, esetleg széles vállal. A feladat tehát az, hogy az arányokat optikailag kiegyenlítsük.

Egyrészes fürdőruhák közül a dekoltált és egyszínű változatokkal biztosra mehetsz. Ha mégis a mintás darabokra voksolnál, olyat érdemes keresned, amelynek felső része kevésbé, alsó része pedig zsúfoltabban mintás. Így a csípődre helyezheted a hangsúlyt.

Kétrészes fürdőruhából az ideális választást a magasabb derekú alsó részek, és a mellet ideálisan tartó kosaras felső részek jelentik. Ha mégsem kedveled az egyébként most nagyon divatos magasított bugyikat, olyan fazonokat keress, ami nem túl apró, és kerüld az oldalt megkötős darabokat is.

Ha nem ragaszkodsz a szokványos megoldásokhoz, akár egy mintás, esetleg fodros alsó részt is választhatsz, amelyhez egy egyszínű, minta nélküli felső részt társíts. Fontos, hogy a két szín jól mutasson együtt, és harmonizáljon egymással.

Alma alkatra - kreditlista

Dzsungelmintás fürdőruha: Net-A-Porter, 96.155.-

Rózsás fürdőruha: Net-A Porter, 161.720.-

Fekete fürdőruha: Modekungen, 16.795.-

Autós fürdőruha: Mode Operandi, 74.915.-