Ezt edd, ha szűk ruhát húznál – Ezektől az ételektől garantáltan nem fogsz puffadni

Bodnár Alexa
Írta: ,

A puffadás sokakat érintő probléma, amelynek hátterében legtöbbször az áll, hogy nem megfelelő ételekkel terheljük a szervezetünket. A sós és nehéz ételek, a gyümölcsök és a zsírosabb tejtermékek mind okozhatják a puffadást. Ha éppen egy randira vagy egy fontosabb eseményre készülsz, ahova szűk ruhát húznál, akkor érdemes olyan ételeket fogyasztanod, amelyektől nem fújódsz majd fel, vagy segítenek megszüntetni a már meglévő puffadást. Mutatunk ezek közül néhányat!

Spárga és zeller Kép forrása: buzzfeed.com

Az egyik leghatásosabb csodaszer a már meglévő puffadásra a spárga, ugyanis ez a rostokban nagyon gazdag zöldség ismert szuper vízhajtó képességéről is.

Ahhoz, hogy segítsen a tüneteken, elég néhány szálat fogyasztanod belőle, például megpárolva köretként, hiszen így veszít a legkevesebbet a rosttartalmából.

A zeller hasonlóan jó vízhajtó, mint a spárga: ezt a zöldséget reszelve érdemes enned, például egy finom saláta részeként.

Uborka és görögdinnye Kép forrása: beautydna.com

Az E-vitaminban és antioxidánsokban gazdag uborka szintén egy olyan zöldség, amellyel felveheted a harcot a kialakult puffadással szemben.

Mivel gyulladáscsökkentő hatása is jól ismert, ezért segít a háborgó hasadat is megnyugtatni.

A lehető legjobb, ha nyersen, önmagában fogyasztod, de akár a vizedbe is szeletelhetsz belőle.

A puffadás nagyon könnyen megszüntethető, ha sok folyadékot fogyasztunk: ennek egy részét olyan ételekkel is beviheted, mint a görögdinnye, amely szintén szuper puffadásgátló.