Egy kenyér, ami méregtelenít és erőt ad – A méhek szupertápláléka

Fehér Vera
Írta: ,

Sokszor gondoltál már rá, hogy a kedvenc ételeid, italaid nem mindig egészségesek, és leterhelik a szervezetedet? Ráadásul télen nem is kívánsz annyi friss salátát, zöldségfélét, ami feltöltené a testedet vitaminokkal? Akkor pótold őket másképp – méhkenyérrel!

Mi is az a méhkenyér?

A méhészeti termékek egyik legkevésbé ismert fajtája a méhkenyér, azaz a kaptárban természetes körülmények között erjesztett virágpor.

A méhek a virágport a kaptárba szállítják, a lép sejtjeibe ürítik, ahol ezt egy kis mézzel és különböző enzimekkel keverik, majd méhviasszal lezárják.

A kaptárban található mikroorganizmusok, a hőmérséklet és a páratartalom hatására a virágpor egy sor biokémiai átalakuláson megy keresztül, majd három hónap erjedés után méhkenyérré válik.

Megerősít Kép forrása: careergirldaily.com

Ha vérszegénységgel küzdesz, akkor mindenképpen egészítsd ki étrendedet a méhkenyérrel, mert tele van létfontosságú vitaminokkal (A, B, C, E, K), tejsavval és fontos enzimekkel.

Ráadásul olyan értékes ásványi anyagokat is tartalmaz, mint a nátrium, kálium, foszfor, cink, vas, szelén, és magnézium.