Nem minden feldolgozott élelmiszer egészségtelen – 5 étel, amit nyugodtan ehetsz

Nagy Niki
Írta: ,

Manapság úgy dobálják a „feldolgozott élelmiszer” kifejezést körbe, mintha legalábbis pestis lenne: ha egészségesen akarsz élni, akkor ezeket az ételeket szigorúan kerüld el, mert tele vannak tartósítószerrel, adalékanyagokkal, E-számokkal, és egyébként is, most nem trendik, stb. De vajon minden feldolgozott élelmiszer ördögtől való?

Müzliszeletek

Nem minden müzliszelet rossz, ami finom. Ha megnézed az összetevőket, könnyű olyanra akadni, ami valójában nem is egészségtelen, és nincs tele cukorral. Ezek a szeletek – hozzáteszem, nagyon sokszor joggal – kifejezetten rossz hírűek, hiszen legtöbbjükben rengeteg a cukor, és semmi hasznos tápanyagot nem tartalmaznak, ennyi erővel csokit is ehetnél, ugyanaz a végkifejlet.

Viszont vannak olyan márkák, amelyek kifejezetten figyelnek az összetevőkre – ezeket keresd!

Csicseriborsó-konzerv

A konzerves hüvelyesek általában nagyon meg vannak sózva, hiszen ezzel biztosítják a gyártók, hogy minél tovább megőrizzék minőségüket. Ez nem feltétlenül egészséges, viszont ha felhasználás előtt megmosod és megszárítod az élelmiszert, akkor a nátriummennyiség 40 százalékát megspórolhatod, így pedig már egyáltalán nem necces a dolog.

Nem minden feldolgozott élelmiszer egészségtelen – 5 étel, amit bátran ehetszKép forrása: Boarding2Now/Depositphotos.com

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!