Divat 2017 – Idén visszatérnek a múlt századi trendek is

Göcző Nóra
Írta: ,

A divat mindig változik és mégis örök. Meghökkentő újításokban bővelkedő és a múlt évezredből vissaköszönő stílusok ötvözése határozza meg az idei évi trendet is. Balogh-Juhász Ibolya stylist szakértőt kérdeztük arról, mi várható a következő hónapokban az öltözködés, a kiegészítők és a frizurák terén.

Színek és minták Kép forrása: stitchfix.com

Az idei tavasz nem a rejtőzködésről szól. Az olyan élénk színek, mint a citromsárga, a fuxia, a pink bárhol felbukkanhatnak, emellett persze a khakit és annak mindenféle árnyalatát is bátran választhatják a divat szerelmesei.

A csíkos idén is hódít, de bátran merjünk elrugaszkodni a kék-fehér, vitorlás stílustól. Ami a 2017-es év divatjának az egyik legmeghatározóbb eleme az a mindenhol kivillanó, napbarnított bőr.

Félvállas pólók, hátul teljesen nyitott, de elől is derékig dekoltált felsőkre kell felkészülnünk. Persze továbbra is fontos, hogy felismerjük, hol a határ az elegancia és a túlzásba vitt kitárulkozás között.

Overálok Kép forrása: thereformation.com

A tavalyi nagy siker csúcsára ér lassan az overál mánia. Idén még kihagyhatatlan darab, főként ami a hosszú, lezser változatokat illeti.

A hétvégi bulikon egyre inkább hódítanak a nagy volumenű felsőrészek, a harang ujjak, a buggyos blúzok, de nem a szolíd változatok.

Idén a fodrok és a hullámok egyenesen hatalmasak lesznek – avat be a szakma rejtelmeibe a stylist. Az egyrészes midi ruhák és a nagyon(! ) mélyen dekoltált fazonok is népszerűek lesznek.