Zavar a szőr az arcodon? Mutatjuk, hogyan távolítsd el a leghatékonyabban

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Zavar a szőr az arcodon? Mutatjuk, hogyan távolítsd el a leghatékonyabban

Az arcszőrzet nem éppen a legnőiesebb vonások egyike. Ha szeretnél tőle megszabadulni, így érhetsz el sikert!

Arcszőrzet alatt gondolunk minden nemkívánatos arci szőrzetre, amely leggyakrabban bajusz formában nő, vagy az állon, homlokon és szemöldök környékén fordul elő. A nők több ezer éve kísérleteznek különböző módszerekkel, amelyekkel eltávolíthatják arcszőrzetüket. Bár a 21. század modern társadalmában élünk, a módszerek nem sokat változtak az évezredek során. Azonban a néhány primitív módszer mellett megjelentek már új arcszőrtelenítési módok is.

A nők legnagyobb félelme az arcszőrzet eltávolítását illetően, hogy a szőrszálak nemcsak visszanőnek, de megvastagodnak. Ezért sokan teljesen kiszőkíttetik a szőrszálakat - ez is jó megoldás. A továbbiakban megismerhetsz néhány hagyományos, és néhány új arcszőrzet eltávolítási módot.

Gyantázás

A leggyakoribb módszer az arcszőrzet eltávolítására a gyantázás. A gyantának mondott ragacsos anyag valójában különböző természetes anyagokból és vegyi anyagokból készült. Hideg vagy meleg formában, vékonyan kerül a bőrre, majd a szó szoros értelemben letépjük a gyantába ragadt nem kívánatos szőrt. A szőrszálak így gyökerestől lesznek eltávolítva, és hetekig nem nőnek vissza. Sokan azért nem kedvelik ezt a technikát, mert fájdalmas és mert "piszkos" munka, pedig a gyanta könnyen eltávolítható a megfelelő olajjal, de szakemberre is lehet bízni az egész procedúrát. Összességében ez egy hatékony, olcsó és kissé fájdalmas megoldás az arcszőrzet eltávolítására.

Bellabe

Az arcszőrzet eltávolítása fájdalmas kérdés, mély szorongást is okozhat nőkben, mert félnek az eltávolítási procedúrától. Azonban azok számára, akik az egyszerű technikák kedvelői, létezik egy különleges arcszőrzet eltávolító kellék, a bellabe. Ez egy vékony, hajlékony fémeszköz, amelynek csavarásával gyökerestől el lehet távolítani az arcbőrön levő szőrzetet. Sajnos nehéz beszerezni, jóformán csak külföldi oldalakról rendelhető meg.

Krémek

Ugyanazok a vegyileg előállított szőrtelenítő krémek, amelyeket testünk egyéb részeire is használunk, az arcszőrzetre is alkalmazhatók - bánjunk óvatosa vele, csak érzékeny bőrre való krémet válasszunk. Az arcszőrtelenítő krém egy alkáli-alapú vegyi anyag, amely súlyos bőrirritációt is okozhat, ha nem megfelelően használják. Mindig végezzünk egy bőrtesztet szőrtelenítés előtt, és kövessük a krém csomagolásán levő utasításokat. Ha túl sok időt hagyjuk hatni, tartós bőrpírt okozhat és égő érzést.

Elektrolízis vagy lézeres kezelés

Tartós megoldást érhetünk el elektrolízissel vagy lézeres szőrtelenítéssel is. Az elektrolízist már évtizedek óta alkalmazzák szőrtelenítésre, lényegében egy elektromosan feltöltött tűvel ölik ki a szőr gyökereit. A szőrtüszőn egy enyhe pillanatnyi villamosenergia fut keresztül, ez pedig azonnal megöli az szőrtüszőt.  A lézeres kezelések alatt egy jól irányított lézerfénnyel ölik ki a szőrtüszőt.

Több megoldás is létezik tehát a nők arcszőrzetének eltávolítására. Néhány ezek közül igen költséges (a végleges szőrtelenítési módszerek), mások pedig fájdalommal vagy irritációval is járhatnak. Azok a nők, akik tartósan szeretnének megszabadulni az arcszőrzettől, vegyék figyelembe a költségeket és az eljárás sikerességének garantálását. Mindazonáltal az olyan egyszerű eljárások, mint a gyantázás vagy krémek biztos megoldások, de csak pillanatnyiak. Idővel megtérülhet az elektrolízises vagy lézeres szőrtelenítési kezelés ára, ezért érdemes elgondolkozni alkalmazásukon.
 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!