Vizes szépségtippek – Szépülj sztárokkal!

Fehér Barbara
Írta: ,

Bár a csapból is ez folyik, mégsem iszunk eleget. De mennyi az elég? És mi történik, ha a szükségesnél kevesebbet fogyasztunk? Az egészségünk és bőrünk szépsége látja kárát, ha nem figyelünk oda. Nem véletlen, hogy még a világhírű színésznők is a víz nevű csodaszerre esküsznek. 

A napi mennyiségről

Egy korábbi tanulmány szerint napi nyolc pohár vizet kell meginnunk ahhoz, hogy megfelelően hidratáltak legyünk.

Ma már azt mondják, ezt a teóriát semmi nem támasztja alá. Ettől függetlenül tény, hogy nem iszunk eleget. Az izzadsággal és vizelettel majdnem két és fél liter folyadék távozik a szervezetünkből. Ezt mindenképpen pótolnunk kell, és legalább a felét vízzel.

Azért a felét, mert a napi folyadékpótlásba beleszámít az egyéb formában bejuttatott víz mennyisége is. A levesek, gyümölcsök, zöldségek, teák mind részei a napi folyadékbevitelnek.


Nyolc pohár víz és rákkeltő dezodor: bosszantó egészségügyi mítoszok


A nem megfelelő vízfogyasztás jelei lehetnek: a fáradtság, a karikás szemek, a fejfájás, a szédülés, vizelet erős sárga színe és erősebb szaga, a dekoncentráltság, a székrekedés.

Igyunk tehát, ha lehet, legalább napi három literrel, hogy megőrizzük egészségünket!

A gyönyörű bőrért

Ha eleget iszunk fittebbek, erősebbek, sőt egyenesen szebbek leszünk. A víz ugyanis nagyon jó hatással van a bőrünkre.

Ha legalább napi három literrel fogyasztunk, nemcsak, hogy nem szárad ki, de feltöltődik, kisimul és üde rózsaszín lesz. Ráadásul teljesen ingyen van.

Ha eleget iszunk, az öregedési folyamatok lelassulnak szervezetünkben, így kevéssé tudnak a káros salakanyagok lerakódni, vérünk pedig megfelelően híg marad.