5 vitamin, amiktől garantáltan szép lesz a bőröd

Kovács Andrea
Írta: ,
5 vitamin, amiktől garantáltan szép lesz a bőröd

A vitaminoknak kétféle szerepük van: egészségmegőrző és regeneráló. A következőkben olyan hasznos vitaminokat mutatunk be neked, amelyek ezer más jótékony hatásuk mellett a bőrödet is megszépítik!

A-vitamin Kép forrása: byrdie.co.uk

Az A-vitamin többnyire a szürkületi vakság, illetve szemszárazság ellen hatásos.

Emellett segít megőrizni a bőr és a nyálkahártya nedvességtartalmát, hozzájárul a csontok, a haj és a fogak egészségéhez is, valamint halványítja az öregségi foltokat.

A zsírban oldódó vitaminok közé tartozik, tehát elraktározódik a szervezetben, így túlzott szedése túladagoláshoz vezethet.

Elővitaminja a béta-karotin, illetve a retinol – előbbit növényi, míg utóbbit állati eredetű táplálékkal tudsz a szervezetedbe juttatni.

A „vitaminok császára”, a C-vitamin szinte mindenre jó: szedheted felfázásra, megfázásra, de a bőröd egészségére is hatással van. Erős antioxidáns, ezért védi a szervezetet a szabadgyökök káros hatásától.

Fontos szerepe van a sejtképzésben, és ösztönzi a kollagéntermelést, amely a bőr rugalmasságának és nedvességtartalmának megőrzéséért felelős. Túladagolni nem tudod, hiszen ha túl sokat vettél be, a felesleg a salakanyaggal távozik a szervezetedből.

A C-vitamin megtalálható minden friss zöldségben és gyümölcsben – különösen a citrusfélékben fordul elő nagy mennyiségben, illetve a csipkebogyóban. Használd ki a nyári időszak adta lehetőségeket, és egyél annyi friss gyümölcsöt és zöldséget, amennyit csak tudsz! A bőröd nagyon hálás lesz érte!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv