Varázslatos pillák – műszempilla tippek a sminkestől

Bukor Ágnes
Írta: ,

Vannak sminkek, amelyek nem „működnek” műszempilla nélkül. Ilyen esetben a smink megkoronázását a szempilla felrakásával érhetjük el. A műpilla felhelyezését is meg kell tanulni, de ha már a birtokodban van a tudás, akkor mindig akarsz majd magadnak ebből a csodás kis szőrszálból.

Mikor van szükség a pillákra?

Nem ritka, hogy esztétikai okok miatt, így például akkor, ha véletlen folytán leégettük a pilláinkat, ha árpa volt a szemhéjunkon, vagy akkor, ha egyéb betegség miatt nem nőttek vissza a pillák annak pótlására.

Ha túl ritkák, rövidek vagy világosak a pilláid, akkor is jó választás lehet a műszempilla.


Legyél képben! Bemutatjuk a 2015-ös esküvői sminktrendeket


A hölgyek 80 százaléka az esküvőjük napján is előnyben részesíti a szempillák felhelyezését, vagy legyen szó egy nagyobb buliról, amikor is a füstös szem követeli a csinos kis rebegtetőket.

Milyen műszempillák léteznek?

Ahogy a ruháknál is, a műszempillák esetében is eltérő méretű és anyagú pillákat különböztetünk meg. Léteznek XS, S, M, L, XL-es pillaméretek.

Anyagát tekintve pedig azt mondhatjuk, hogy szintetikus, 100% emberi haj, állati szőrök, tollak, papír, csipke. Fazon alapján is megkülönböztetjük őket, ezek a következők: single, tincses, félsoros, soros.

Forma szerint pedig: kerekített, hosszított, lépcsős, dúsabb, ritkább. 

Beszélhetünk tincses vagy soros műszempilláról is, ezeket mindig egy-egy alkalomra tesszük fel. Én általában mindig a 100% natural termékeket javaslom.

Azért, mert ezek 100% emberi hajból készülnek és sokkal jobban igazodnak az eredeti pillákhoz. Szebb a megjelenésük is, könnyebb a viseletük, kényelmesebbek a szemen, nincsen irritáció, rugalmasabbak és puhábbak, mint a szintetikus társaik.