Ráfügghetsz az ajakápolódra? 5 szépségmítosz, amit nyugodtan elhihetsz

Nagy Niki
Írta: ,

Vannak olyan makacs szépségápolással és fitnesszel kapcsolatos mítoszok, amelyek akkor is tartják magukat, ha már ezerszer megcáfolták őket (nem, nem nő gyorsabban a hajad, ha rendszeresen vágatsz a végéből, és tényleg nem fogsz hízni, ha este hat után eszel vacsorát). Vannak viszont olyanok, amelyeket mindenki ismer, és tényleg igazak – ha az unalomig ismételt közhelyek közül van olyan, amit megfogadsz, ezek legyenek azok!

Ezt talán igazából meg sem kell magyaráznom: ahogy nyomod, húzod és rángatod a szemed körüli bőrt, valóban könnyebben idézed elő a ráncok kialakulását, mintha békén hagynád a szemeidet. Ráadásul a szemkörnyéki bőr különösen érzékeny (nem véletlenül használunk rá külön erre a területre való krémeket), így még könnyebben ronthatsz a helyzeten, ha sokat dörzsölöd.

Persze tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, mint az álmosság, vagy a viszketés, amikor muszáj csinálnod valamit: ilyenkor  nyomkodd meg a szemeidet, és figyelj arra, hogy ne húzd-vond a bőrt rajtuk –­ így biztosan nem kell már huszonévesen is a ráncaiddal bajlódni.

Ismerjük a kólás­-szprájtos verzióját a mítosznak is, ezekről viszont megoszlanak a nagyközönség véleményei. A sör azonban nem csalás, nem ámítás, tényleg jót tesz a hajadnak, hála a készítésénél használt árpa és komló vitamindús elegyének.

Az ezekben található egészséges összetevőket beszívja a hajad, és sokkal dúsabb, erősebb és fényesebb lesz ­– persze nem ajánljuk, hogy teljesen lecseréld rá a samponodat, de kéthetente egyszer tökéletes, ha pakolásként a hajadra locsolod, és rajta hagyod néhány percig. Plusz segítség egyébként, hogy a sörben található alkohol nagyon jól tisztítja és fertőtleníti mind a hajszálaidat, mind a fejbőrödet.