Valentin-napi porcelánbabás smink lépésről lépésre

Írta: ,

A tökéletes arcbőr és a rózsás árnyalatok inspirálták ezt a romantikus sminket, amit kifejezetten a közelgő Valentin-nap alkalmából készítettem el. Ha szeretnéd te is elkápráztatni a pasidat egy különleges randi alkalmával, mindenképp próbáld ki. Meglátod, alig tudja majd levenni rólad a szemét! :)

Tisztítás és sminkalap

1/9 Tisztítás és sminkalap

Mielőtt bármilyen smink kerülne az arcodra, győződj meg róla, hogy alaposan meg van-e tisztítva!

Ez azért nagyon fontos, mert ha a korábban készített (részben vagy egészben) fennmaradt sminkedre újabb réteg kerül, attól eltelítődnek a pórusok és a bőröd nem fog tudni megfelelően lélegezni. 

Ha ez megvan, következhet a sminkalap, azaz a primer, ami megsokszorozza a sminked tartósságát és mattítja a bőrt.

Porcelán hatás

2/9 Porcelán hatás

Ahhoz, hogy a bőröd olyan tökéletesnek tűnjön, akár egy porcelánbabáé, tökéletes alapozást kell készítened.

A primer után vigyél fel egy réteg alapozót az arcodra, ügyelve rá, hogy egyenletesen eldolgozd.

Ilyenkor nagy segítségedre lehet egy jó alapozó ecset! Ebből lehetőleg olyat válassz, ami szintetikus anyagból készült (ezek jobban felveszik a folyékony állagú festéket, mint amilyen az alapozó is), és a vége felé el van vékonyítva (így nem marad a festék az ecsetben, hanem ügyesen el tudod majd oszlatni az arcodon). Formák tekintetében a kerek és a lapos alapozó ecsetek között is találni szuper verziókat (én a MAC 190-es ecsetét használom). 

Az alapozás után jöhet egy visszafogott kontúrozás, majd fixáld az egészet egy mattító púderrel

Sminkalap a szemhéjra is

3/9 Sminkalap a szemhéjra is

Ha rendszeresen olvasod a cikkeimet, akkor biztosan tudod már, hogy a következő lépés a szemhéj előkészítése! Ahhoz ugyanis, hogy a szemhéjpor megfelelően megtapadjon és egész nap tartós legyen, szükség van egy olyan folyékony vagy krémes alapra, amibe beledolgozhatod (ez lehet egy kis extra alapozó, primer, esetleg korrektor is). 

Itt egy réteg korrektort tettem fel a modellem szemére, majd az első szín következett, ami egy enyhén rózsaszínes, selyemfényű, világos szemhéjpor. Ezt a színt a belső szemzugba és a szemöldökcsont alá vittem fel, ami még élénkebbé és nyitottabbá teszi a tekintetet. 

Színre szín

4/9 Színre szín

Ezután következhet a fő szemhéjszín, amihez mindenképp valamilyen rózsás színt válassz, de figyelj rá, hogy ne legyen túl élénk, inkább a pasztelles árnyalatokból válogass.

Ezt a színt egy lapos szemhéjecsettel vidd fel az egész mozgó szemhéjra úgy, hogy ne menj a mélyítő vonal fölé!

Nagy, babás szemek

5/9 Nagy, babás szemek

Most jöhet a mélyítő vonal kiemelése, ami optikailag gyönyörűen nagyítja majd a szemeidet!

Fogj egy kis fejű ecsetet és húzz egy vékony vonalat a mélyítő vonalba (a szín mindenképp harmonizáljon az előzővel, de legyen kicsit sötétebb, például egy középbarna árnyalat vagy egy pasztell lila), majd nagyon kicsit vastagítsd meg a vonal külső részét.

A smink legfontosabb része mindig a szép satírozás, ezért fogj egy satírozó ecsetet és alaposan satírozd el ezt a vonalat.

Cicás tusvonal

6/9 Cicás tusvonal

A tusvonal minden sminket feldob, úgyhogy most is érdemes bevetned!

Az javaslom, először egy vékonyabb vonallal indíts, majd folyamatosan erősítsd, amíg el nem éred a kívánt formát – elvégre vastagítani mindig könnyebb, mint utólag elvékonyítani a rosszul sikerült íveket.

:)

Ha még többet olvasnál a profi tusvonalról, kattints ide!

Igéző pillák & a részletek

7/9 Igéző pillák & a részletek

Az apró részletek nagy szerepet játszanak a sminked végleges formájában, ezért hangsúlyozd szempilláidat spirállal alul és felül is, majd fogj egy fehér szemceruzát, és húzd ki vele a belső vízvonaladat – ezáltal a szemeid még nagyobbnak látszanak majd. Ezután újra vedd elő a mélyítő vonalnál használt színt, és húzd ki vele az alsó szempillavonaladat.

Ha megvagy, jöhet a szemöldökformázás, ami szintén elengedhetetlen részlet ennél a sminknél, mert megemeli a szemedet és keretet ad arcodnak. 

Csak arra ügyelj, hogy ne legyen túl sötét, hiszen azt nem akarjuk, hogy elvonja a figyelmet a szemedről!

Babás arc, rózsás ajkak

8/9 Babás arc, rózsás ajkak

Az utolsó simítás a pirosító és a rúzs. Előbbinek egy üde, rózsás árnyalatot válassz, ami természetes és egészséges arcszínt ad. Ezt aztán kombinálhatod egy enyhe bronzos színnel (az arccsont alá vidd fel) és egy kis highlighterrel is (ez mehet közvetlenül az arccsontodra, hogy kiemelje ezt a részt). 

Végezetül jöhet a rúzs, amiből szintén egy babás árnyalatot ajánlok – ez lehet a rózsaszín majdnem összes árnyalata, kivéve a neonos színeket (ha kíváncsi vagy, ebben a cikkekben összegyűjtöttem, hogy melyik rúzsokkal érhetsz el optikailag fehérebb fogakat). 

Ezután a rúzsodat koronázd meg egy kis extra szájfénnyel is, hogy tökéletes legyen az összkép! :)

Felhasznált termékek

9/9 Felhasznált termékek

Ehhez a Valentin-napi sminkhez a következő termékeket használtam: 

 • Primer: Smashbox Photo Finish
 • Alalpozó: MAC Studio Fix Fluid NC20
 • Kontúr: Anastasia Beverly Hills Contour Kit light
 • Púder: Kryolan
 • 1 szemhéjszín: Urban Decay Gwen Stefani Palette
 • 2 szemhéjszín: Urban Decay Naked3 Palette
 • 3 szemhéjszín: HEAN
 • Szemhéjtus: Peggy Sage Eyeliner in Noir
 • Szempillaspirál: MAC Upward Lash
 • Fehér szemceruza: Essence
 • Szemöldökpor: Beautiful Brows
 • Pirosító: Naked Flushed Palette
 • Highlighter: Beautiful Brows
 • Rúzs: MAC Please Me Matte
 • Szájfény: MAC