Újgenerációs csodaszer a bőrápolásban

Írta: ,

Amióta az emberek foglalkoznak a külsejükkel, szépségükkel, azóta állandó témának tekinthető az öregedés. Természetesen mindenki arra törekszik, hogy ezt a kivédhetetlen folyamatot lassítsa, kevésbé látványossá tegye. A Dr. Székács Béla, az MTA doktora által vezetett, úgynevezett T-kód kutatás eredményei új megelőző alternatívára derítettek fényt.

Mi is pontosan az öregedés folyamata?

1/4 Mi is pontosan az öregedés folyamata?

2009-ben Elizabeth Helen Blackburn, Carol W. Greider és Jack W. Szostak orvostudományi-fiziológiai Nobel-díjat kapott, amiért pontosan kiderítették, mi történik a szervezetünkben, amikor az öregedésről beszélünk.

Megállapították, hogy a DNS-spirál végén található egy olyan védőréteg, ami az évek múlásával egyre vékonyabbá válik, folyamatosan kopik. Ezt a védőréteget telomérnek nevezték el. Amikor a telomér túlságosan elvékonyodik, a kopás előrehaladott állapotba ér, a sejt már nem tud többször osztódni, emiatt elpusztul.

Lényegében a megújulás hiánya és a sejtek elpusztulása együttesen vezet ahhoz, hogy a szövetek működésképtelenné válnak, s ezáltal a szervek kevésbé hatékonyan funkcionálnak. Az öregedés lassítása, megállítása során azt kell megakadályoznunk, hogy ez a védőréteg elkopjon.

Mivel akadályozhatjuk meg?

2/4 Mivel akadályozhatjuk meg?

Egyelőre nem tudunk olyan mesterségesen előállítható anyagról, ami ezt a folyamatot valóban lassítani tudná, esetleg képes lenne sejtszinten megakadályozni az öregedést.

Azonban a természetben minduntalan fellelhetünk olyan alapanyagokat, amik célzottan segítenek abban, hogy fiatalságunkat és egészségünket hosszútávon is megőrizhessük.

Kiváló példa erre a jótékony hatásra a baktövis, aminek valódi sikerét már több ezer klinikai vizsgálat is alátámasztotta.

A kutatások során az ázsiai eredetű növény gyökeréből magas koncentrátumban sikerült kivonni azokat a hatóanyagokat, amik támogatják az öregedés elleni küzdelmet. A baktövis kivonata nem csupán arra képes, hogy megakadályozza a fiatalság megőrzéséért felelős védőréteg kopását, hanem úgy tűnik, részben még azok visszaépítésére is képes.

Hogyan hat?

3/4 Hogyan hat?

Mivel a baktövis védi a DNS szerkezetét, egészen mélyen képes a szervezetben hatni. Segít legyőzni az oxidatív károsodásokat, miközben hatékonyan támogatja a szervezet fizikai és mentális egészségét.

Általa két oldalról támadhatjuk az öregedés folyamatát: belülről kapszulák formájában, valamint kívülről a koncentrált hatóanyagú krémek segítségével. Ennek köszönhetően a T-kódként elhíresült, újgenerációs termékek nem csupán igazán mélyen ható funkcióik miatt lehetnek sikeresek, hanem azért is, mert dupla akkora eséllyel indulnak a ráncok és az öregedő sejtek ellen.

Hatékonyságukat még tovább fokozzák a gondosan megválasztott, megfelelő koncentrátumban alkalmazott vitaminok és olajok, tápláló vivőanyagok, amik szintén megtalálhatóak a termékekben.

Hogyan lesz még hatékonyabb a kúra?

4/4 Hogyan lesz még hatékonyabb a kúra?

Amint írtuk, a baktövis hasznosulása mindezidáig páratlan minőségben jelenik meg, de a hatékonyságot tovább fokozhatjuk, ha megfelelő alapanyagokkal párosítjuk.

A baktövishez adott C-vitamin hozzájárul a kollagén képződéshez, így az erek működését, a sejtek az oxidatív károsodása elleni védelmet támogatja. A B6 vitamin az immunrendszer normál működését és a hormonális aktivitását szabályozza, az E-vitamin pedig sejtvédő, gyulladásgátló, hidratáló és fiatalító tulajdonságú. A krémek tartalmaznak továbbá hidegsajtolásos eljárással előállított napraforgó olajat, shea vajat és sárgabarackmag olajat.

A természetes összetevőkből felépülő arcápolók kiküszöbölik a ráncképződést, elősegítik a kollagén-termelődést, miközben azonnal élénkebb megjelenést kölcsönöznek.