Ilyen tusvonal illik a szemformádhoz

Írta: ,

A tusvonal nem csak egy satíros smink részeként mutat jól, hanem önmagában is tökéletes választás, ráadásul ha ügyesen húzod meg, még a szemeid formáját is tökéletesítheted vele. Máris mutatom, hogyan kezdj hozzá, hogy a végeredmény a lehető legjobban passzoljon a szemformádhoz! :)

Kör alakú szemforma Kép forrása: refinery29.com

1/6 Kör alakú szemforma

Ha kör alakú szemed van, az a cél, hogy a szemed formáját kifelé nyújtsd – ezzel tudsz csalni egy kicsit, és optikailag változtatni a formáján. A tust a belső szemzugból vékonyan kezdd el húzni, majd folyamatosan vastagítsd azt, amíg elérsz szemközépig. Ott legyen a legvastagabb pont, onnantól már csak azt a vastagságot folytasd, ahogy a külső szemzug felé haladsz!

Ha elértél a külső szemzughoz, fontos, hogy ne csak odáig húzd a tust, ahol a szemed véget ér, hanem csinálj neki egy cicás vonalat a végére, ami nem felfelé ível, hanem inkább egyenesen, az arc széle felé.

Meglátod, ez a végső forma tökéletesen illik majd a szemeidhez!

Mandula szemforma Kép forrása: cultoftomorrow.tumblr.com

2/6 Mandula szemforma

A mandula alakú szem az egyik leggyakoribb, és a legkönnyebben sminkelhető szemforma. Ehhez a szemhez gyakorlatilag majdnem minden formájú tusvonal jól áll, a lényeg az, hogy ne legyen túl vastag.

A legjobb választás egy cicás végű tusvonal, ami a szem belső zugából vékonyan indul, és csak a szemközéptől kezdd el vastagodni a vége felé.

Ez a legcicásabb formájú tusvonal típus, ami gyönyörűen kiemeli a mandula szemformát.

Kis szemek Kép forrása: 1080plus.com

3/6 Kis szemek

Kis szemformához elég nehéz tusvonalat húzni, de semmi sem lehetetlen! A legjobb az, ha a vonal, amit húzol, nem túl vastag.

A tusvonal vége lehet a külső szemzug, de akár csinálhatsz hozzá cicás vonalat is, csak ne legyen túl hosszan ívelt.

Tipp: A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, ha alul is kihúzod a szemeidet egy sötét színnel, mert ettől optikailag még kisebbnek fognak tűnni! Alulra válassz inkább fehér színt, hiszen ezzel pont az ellenkezőhatást érheted el.

4/6 Nagy szemek

A nagy szemforma a mandula után az egyik legkönnyebben sminkelhető forma. 

Gyakorlatilag a felső szempillavonalad fölé bármilyen formájú tusvonalat húzhatsz, viszont ha csak felül emeled ki a szemeidet a tussal, akkor azok még nagyobbnak fognak tűnni.

Tipp: Szerencsés vagy, hiszen te alul is bátran árnyékolhatod szemedet egy sötét színnel, vagy kihúzhatod az alsó vízvonaladat fekete ceruzával!

Közel ülő szemek Kép forrása: ileev.com

5/6 Közel ülő szemek

Közel ülő szemeknél mindig az a lényeg, hogy a szem külső zugát hangsúlyozd ki, így tudod optikailag korrigálni picit a szemformát.

A tust ilyen esetben csak szemközéptől kezdd el vékonyan húzni, mert ha belülről húznád, az még jobban közelítené a szemeidet.

Kifelé haladva a vonal vastagodjon, mindenképp nyúljon túl a külső szemzugon!

6/6 Távol ülő szemek

Ha távol ülő szemeid vannak, akkor mindig a szemed belső zugára kell fókuszálni a sminkkel. Ha tehát tussal dolgozol, bátran kezdd el belülről a vonalat, és már az elejét húzhatod vastagon!

Arra viszont figyelj, hogy a vonal végével ne haladj túl a külső szemzugon, mert azzal optikailag még jobban távolítod a szemeidet.

Tipp: Satíros sminknél a belső szemzugodba is vihetsz fel sötét színeket, mert ettől közelebb ülőnek hatnak majd a szemeid!