5 tusvonal ív – Számodra melyik a legelőnyösebb?

Kardos Julia
Írta: ,
5 tusvonal ív – Számodra melyik a legelőnyösebb?

Van egy visszatérő kérdés, ami minden sminkoktatásomon elhangzik: “Meg tudnád mutatni, hogyan húzzak magamnak tusvonalat?”. Sokan bajlódnak vele, de én úgy gondolom, hogy minden szemformán meg lehet csinálni gyönyörűen. Ami fontos, hogy tisztában legyünk a saját szemformánkkal és hogy ahhoz melyik ív a legelőnyösebb. Ebben a cikkben 5 különböző típust fogok megmutatni és arra is kitérek majd mindegyiknél, hogy milyen szemformához ajánlom elsősorban.  Ha ezután is úgy érzitek, hogy személyre szóló tanácsra vágytok, keressetek bátran:

Facebook: juliakardomakeup
Instagram: julcsakardos

Rövid, felfelé ívelő

Ezt a formát lefelé ívelő szemformához ajánlom, tehát abban az esetben, ha a szem külső sarka lejjebb helyezkedik el, mint a belső.

Ennél a formánál a cél, hogy a smink optikailag felfelé billentse a szem külső sarkát, ezért a tusvonal szárny részét nem a megszokott helyre festem.

Lássuk lépésről-lépésre!

Így készítsd el Kép forrása: bien.hu

Először is az anyaghasználattal kapcsolatban lennének tanácsaim: én a gél állagú tusokat szeretem leginkább, mivel ezeket könnyű javítani, tartósak és sokkal lassabban fogynak ki, mint a folyékony változatok. Mindenképp érdemes beszerezni egy tusecsetet, higgyétek el óriási segítség.

A jobb felső sarokban látható MAC 266-os ecset az én kedvencem, de minden márkánál találtok hasonlót. Használat után mindig mossátok ki a gélt az ecsetből, ehhez lehet kapni speciális ecsetmosó folyadékot, de a patikai sebbenzin is tökéletes.

Térjünk rá a formára. A szárny részt általában az utolsó szempillától indítom és az alsó vízvonal meghosszabbítását képzelem el, de ahogy az első képen is látszik, ezúttal hamarabb fejezem be a felső vonalat, nem ér el az utolsó pilláig. Igyekszem felfelé ívelve megrajzolni az ecset segítségével, szigorúan nyitott szemmel! Nézek egyenesen a tükörbe és a pillatőtől kifelé haladva húzom meg a vonalat.

Ezután folytatom a pillatőben, ezzel el is készül egy vékony, visszafogott tusvonal. Akinek így tetszik az el is készült, én szeretem hangsúlyosabbra festeni, ezért elkezdem vastagítani a külső részen. A szárny rész végétől befelé haladva használom az ecsetet. A bal alsó sarokban látható fázisnál is meg lehet állni - ez fogja leginkább felfelé billenteni a szemeket - de ha egyenletes vastagságot szeretnénk, akkor a belső felét is ki kell egészítenünk. A belső sarok felé haladva megfordítom a ferde ecsetet, tehát a hosszabb vége néz a szemzug felé.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!